Οι συνακροάσεις που καίνε τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Οι συνακροάσεις που καίνε τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί απλή καραμπόλα που προέκυψε κατά την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη. Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ότι με τη σειρά τους κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του. Με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συγκεκριμένη ομάδα, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί και φερόμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες που διαχειρίζονται εκατομμύρια παρότι είναι άεργοι, είχε εκβιάσει το 2013 την έμπορο χρυσού Μάρα Αναστοπούλου, η οποία όμως τους οδήγησε σε παγίδα έχοντας ενημερώσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ, μέλη του κυκλώματος, είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της κ. Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο «επιχειρηματίας» Παναγιώτης Μπαμπάμτσης.

Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες, ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου. Την περίοδο που γίνεται η καταγραφή από την ΕΥΠ το περιοδικό Hot Doc έχει δημοσιεύσει τη δράση του κυκλώματος και την πληροφορία πως το χρυσάφι που διακινούν είναι από την Παναγία της Τήνου και υπάρχει ανάμειξη της Εκκλησίας. Από τις συνακροάσεις αποδεικνύεται ότι όχι μόνο είναι σωστή η πληροφορία, αλλά το δημοσίευμα έχει θορυβήσει τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος (σύμφωνα με τους καταγραφέντες) θέλει την εξόντωση του γράφοντος επειδή χάλασε τη δουλειά. Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το μέλος της ομάδας Γιάννης Στασινόπουλος, που συμμετείχε στον εκβιασμό μέσω των στελεχών του ΣΔΟΕ, είναι συγγενής του τότε γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ (και φίλου του Αντώνη Σαμαρά) Στέλιου Στασινόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Στ. Στασινόπουλος δεν ερευνήθηκε από την αστυνομία για την υπόθεση παρότι στη δικογραφία υπήρχαν συνομιλίες που τον ανέφεραν. Το κύκλωμα ασχολείται με πολλά ακόμη, μεταξύ των οποίων ήταν και η καλή διαβίωση στις φυλακές του (τότε) προφυλακισμένου εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου.

Στις 6 Οκτωβρίου 2016, το Ε΄ Τμήμα του ΣΔΟΕ (ερευνά υποθέσεις όπλων και ναρκωτικών) διαβιβάζει στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών έγγραφη αναφορά που αφορά τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μπαμπάμτση, ο οποίος παρότι έχει μηδενικά εισοδήματα εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι μπουτίκ στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μαζί με το πόρισμα διαβιβάζονται και 91 DVD που περιέχουν συνομιλίες του Π. Μπαμπάμτση με τρίτους και έχουν καταγραφεί επίσημα από την ΕΥΠ. Προνομιακός συνομιλητής του Μπαμπάμτση, ο οποίος την εποχή εκείνη περιμένει να δικαστεί για εκβιασμό της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου, είναι ο φρουρός του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης. Συνομιλεί όμως μαζί του και ο ίδιος ο πολιτικός, ο οποίος αναλαμβάνει να του κάνει ρουσφέτι. Συγκεκριμένα, να ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Πολυχρόνη Γριβέα να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπο του Π. Μπαμπάμτση.

Ρουσφέτια στο έγκλημα

Σύμφωνα με το DVD Z1_28050, στις 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 17.17, ο φρουρός του Λ. Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης, καλεί τον Π. Μπαμπάμτση:

ΝΙΚΟΛΑΣ: Δε μου λες, ο Λευτέρης (Αυγενάκης) τελειώνει το απόγευμα από τη Βουλή. Για πες μου λίγο το τηλέφωνο του Γριβέα, είναι το 6973432…

ΠΑΝΟΣ: Περίμενε όπως είσαι… ναι.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Ωραία, τώρα να τον βγάλω εγώ (τον Αυγενάκη) να πάρει τον Γριβέα, να του πει να ανανεώσει για εξάμηνο…

ΠΑΝΟΣ: Της Εύας.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Της Εύας Λυμπεροπούλου.

ΠΑΝΟΣ: Ναι, η κοπέλα έχει κόψει τώρα επιταγή, έχει παραγγείλει ρούχα, είναι κρίμα.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Εγινε, θα σε πάρω εγώ μόλις μιλήσω μαζί του. Μόλις μιλήσω θα σε πάρει.

ΠΑΝΟΣ: Εντάξει, ρε Νίκο, ευχαριστώ. Δεν ήθελα να του στείλω μήνυμα του Λευτέρη.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Οχι ρε, είναι στη Βουλή μέσα, δεν πρόκειται να το πάρει.

Λίγες ώρες μετά, στις 22.38, ο Μπαμπάμτσης καλεί τον Αυγενάκη:

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πάνο;

ΠΑΝΟΣ: Τι κάνετε, κύριε Λευτέρη;

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πριν 15 λεπτά τελειώσαμε τη Βουλή από ένα τρέξιμο απίστευτο, από το πρωί, από τις 9.30.

ΠΑΝΟΣ: Το καταλαβαίνω.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ακουσε λίγο. Μίλησα με τον Γριβέα τώρα.

ΠΑΝΟΣ: Ναι;

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Τον πήρα τηλέφωνο, μια χαρά άνθρωπος, ευγενέστατος είναι, Μανιάτης, το ’να τ’ άλλο…

ΠΑΝΟΣ: Ναι;

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Εγώ ζήτησα να δει θετικά το αυριανό ραντεβού και δώστε μου μια… κάνω μια παράκληση να δώσετε μια ευκαιρία γιατί αξίζει τον κόπο κτλ. κτλ., μου λέει εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Μπαμπάμτση, ίσα ίσα που έχουμε άριστη σχέση, προσωπικά τον συμπαθώ, αλλά έχω πρόβλημα με τους συνεργάτες του. Και το ξέρει, μου λέει, και έχουμε ξανακάνει κουβέντα.

ΠΑΝΟΣ: Μάλιστα.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Του λέω, τι εννοείς με τους συνεταίρους του; Εχουμε, μου λέει, δύο τρία θεματάκια, λέει, πρέπει να με βοηθήσει και ο ίδιος.

ΠΑΝΟΣ: Σωστά.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Τώρα θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο.

Αμέσως μετά τον Αυγενάκη, καλεί τον Μπαμπάμτση ο φρουρός του βουλευτή Ν. Μανώλης, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά και ζητά να κάνουν κάποιο δώρο στον Αυγενάκη και στη γυναίκα του:

ΠΑΝΟΣ: Ο Λευτέρης τι σου είπε για μένα, Νίκο μου;

ΝΙΚΟΛΑΣ: Μιλήσανε κ.λπ., τον άκουσα που του είπε είναι πολύ καλό παιδί, θέλω κ.λπ., του μίλησε πολύ καλά. Μακάρι. Εγώ το μόνο, αν μπορέσει ο Λευτέρης και το ’χει οργανώσει και το ’χει κλείσει, κανόνισε εσύ με την Εύα, στη γυναίκα του Λευτέρη να της κάνετε ένα δώρο, ένα ωραίο, κάτι από το μαγαζί.

ΠΑΝΟΣ: Ρε ό,τι θέλει, ό,τι γουστάρει, τι μαγαζί; Ο,τι θέλει.

Την επόμενη μέρα, στις 22 Οκτωβρίου 2015, ο Μπαμπάμτσης καλεί την Εύα Λυμπεροπούλου, την οποία εμφανίζει ως ιδιοκτήτρια στην μπουτίκ στον Αστέρα, την ενημερώνει ότι όλα πήγαν καλά και ζητά να ετοιμάσει δώρα για τον Αυγενάκη και τη σύζυγό του:

ΠΑΝΟΣ: Ενα δώρο για τον Αυγενάκη, ένα πουκάμισο δηλαδή, και για τη γυναίκα του Αυγενάκη να δώσουμε κανένα Missoni.

EYA: Paul Shark πουκάμισο ή κάτι άλλο.

ΠΑΝΟΣ: Ναι, ναι, να πάρουμε Paul Shark.

Στην ίδια συνομιλία ο Μπαμπάμτσης αποκαλύπτει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αυγενάκη, με τον οποίο πήγαν διήμερο και με το σκάφος:

ΠΑΝΟΣ: Ο Νίκος (Μανώλης) μου γνώρισε το καλοκαίρι τον Αυγενάκη και έκανα παρέα μαζί του.

ΕΥΑ: Αφού το ξέρω, το θυμάμαι.

ΠΑΝΟΣ: Αλλά πήγαμε και διήμερο με το σκάφος μαζί με τον Αυγενάκη και αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Και πολύ δυνατός. Θα γίνει σίγουρα υπουργός. Είναι πρώτος στην Κρήτη. Φαντάσου ότι έφαγε τον Κεφαλογιάννη.

«Βοήθησε απαγωγέα  του Παναγόπουλου»

Σε συνομιλία μεταξύ του Π. Μπαμπάμτση και του φρουρού του Λ. Αυγενάκη, Νίκου Μανώλη, υπάρχει αναφορά στην απαγωγή Παναγόπουλου. Θέλοντας ο Μανώλης να δείξει στον συνομιλητή του ότι ο Αυγενάκης θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε, περιγράφει περιστατικό με έναν από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος ευχαριστεί τον Αυγενάκη για τη βοήθειά του:

ΝΙΚΟΛΑΣ: Να ξέρεις, ο Αυγενάκης θα πάρει τηλέφωνο.

ΠΑΝΟΣ: Τελείωσε.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Ξέρεις ποιος είναι κολλητός του Αυγενάκη;

ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρεις τον Πετράκη;

ΠΑΝΟΣ: Ναι, τον ξέρω, ναι ρε.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Αυτός που είναι στη φυλακή στην Αλικαρνασσό, είναι αυτός ο οποίος ήτανε στην απαγωγή Παναγόπουλου.

ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρω, τον ξέρω τον Πετράκη καλά.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Εγώ λοιπόν ήμουν κάτω, αγκαλιές φιλιά με τον Πετράκη και λοιπά, αδελφέ κ.λπ. Και του λέει, σε θυμάμαι από τότε, του λέει, Λευτέρη, στη δύσκολη στιγμή πήρες τηλέφωνο στις φυλακές για να μη με πειράξουνε. Να ξέρεις, τέτοιο παιδί είναι ο Λευτέρης. Είναι πολύ εντάξει.

Η σχέση του Λ. Αυγενάκη με τον Π. Μπαμπάμτση προκύπτει από μηνύματα που ανταλλάσσουν αλλά και από επίσκεψη του βουλευτή στον Αστέρα με πρόσκληση του Μπαμπάμτση. Στις 20 Νοεμβρίου 2015 ο Ν. Μανώλης ζητά από τον Π. Μπαμπάμτση να βγάλει μια άδεια για τον Αστέρα στο όνομα του Λ. Αυγενάκη και της συζύγου του Λένας Μπανιά. Ο Μπαμπάμτσης ενημερώνει να ετοιμάσουν μασάζ και γυμναστήριο. Ο βουλευτής καταφθάνει και στέλνει μήνυμα για να του δώσουν είσοδο. Η προετοιμασία όμως είναι επεισοδιακή. Ο Π. Μπαμπάμτσης επιτίθεται στον φύλακα στην είσοδο του Αστέρα και τον ξυλοκοπεί γιατί απαιτούσε να πληρώσουν είσοδο ο βουλευτής και η σύζυγός του.

Λιακουνάκος και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του Π. Μπαμπάμτση είναι συγκλονιστικά. Οπως λένε οι υπάλληλοι στην αναφορά τους: «Ο Μπαμπάμτσης έχει δημιουργήσει έναν κύκλο γνωριμιών τον οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Με δώρα, διευκολύνσεις, χάρες και πληρωμές καταφέρνει να ικανοποιεί τον κύκλο του, ο οποίος με τη σειρά του τον εξυπηρετεί όποτε ζητήσει. Ο Μπαμπάμτσης κινητοποιεί τον Αυγενάκη Ελευθέριο (εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ), Δημόπουλο, Νικόλαο Μανώλη και Τόλη Παππά και καταφέρνει να πάρει έγκριση για ανανέωση των μισθωμάτων. Για τη βοήθεια του Αυγενάκη βάζει τη Λυμπεροπούλου και αγοράζει ρούχα αξίας 320 ευρώ τα οποία και κάνει δώρο στη γυναίκα του Αυγενάκη, ενώ ρυθμίζει την ελεύθερη είσοδο του ίδιου και της γυναίκας του στο συγκρότημα καθώς και τη δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεών του».

Η διασύνδεση είναι διάχυτη στους 91 δίσκους που καταγράφουν τις συνομιλίες της ομάδας. Μήνυμα στον Παν. Μπαμπάμτση στέλνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ο οποίος την περίοδο εκείνη είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται προφανώς για προεκλογικό μήνυμα: «Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΕΡΑΤΩ” (ΒΑΡΝΑΛΗ 7). ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».

Ο Π. Μπαμπάμτσης, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, φροντίζει για τη διαμονή του Θωμά Λιακουνάκου στη φυλακή. Ο έμπορος όπλων Θ. Λιακουνάκος έχει μόλις προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού και η ομάδα αναλαμβάνει προφανώς τη φροντίδα του. Στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 21.16, ο Μπαμπάμτσης καλεί το μέλος της ομάδας και συνέταιρό του Γιάννη Στασινόπουλο και του ζητά να επικοινωνήσει με τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν συχνή επικοινωνία για υποθέσεις που αφορούν τον χρυσό της Τήνου. Ο Δωρόθεος φαίνεται πως σκοπεύει να επισκεφθεί τον Λιακουνάκο στη φυλακή:

ΠΑΝΟΣ: Θα πάρεις ένα τηλέφωνο τον Δώρο (μητροπολίτης Δωρόθεος) και θα του πεις…

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι.

ΠΑΝΟΣ: Μου είπε ο Πάνος να σας ενημερώσω να μην πάτε ακόμα στον Θωμά (Λιακουνάκος) να τον δείτε γιατί δεν πρέπει. Θα σας εξηγήσω από κοντά. Για να τον αποφύγουμε σε περίπτωση που δεν έρθει εκεί.

Την ίδια μέρα, ο Νίκος Μανώλης, φρουρός του Αυγενάκη, στέλνει μήνυμα στον Μπαμπάμτση στις 21.27 για τον Λιακουνάκο: «ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ».

Ο Μπαμπάμτσης απαντά: «ΤΕΛΕΙΑ»

Ο Π. Μπαμπάμτσης απ’ ό,τι φαίνεται είναι και μέλος του Ομίλου Φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού στις 31 Οκτωβρίου 2015 στις 13.33 λαμβάνει μήνυμα από τον όμιλο στο κινητό του τηλέφωνο που τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου αγοράς.

Στις 2 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.29, ο Μπαμπάμτσης δέχεται κλήση από το τηλέφωνο το οποίο ανήκει στον Πέτρο Τατούλη. Οπως προκύπτει από τη συνομιλία, πρόκειται για τον οδηγό του Τατούλη, ο οποίος ζητά από τον Π. Μπαμπάμτση να του σβήσει κλήση από την Τροχαία Γλυφάδας επειδή έβαλε πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. «Είναι μια Mercedes με φάρους και τέτοια. Και είναι ξέρεις το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού της Πελοποννήσου» λέει ο συνομιλητής του Μπαμπάμτση.

Ο Π. Μπαμπάμτσης, παρότι με υποδικίες αλλά και καταδίκες, έχει πρόσβαση σε υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης που υπηρετούν είτε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας είτε στο Εφετείο. Τηλεφωνεί απευθείας σε κινητά τους τηλέφωνα, τους αποκαλεί με τα υποκοριστικά ή τα χαϊδευτικά τους και ζητά πληροφορίες από τα αρχεία των δικαστηρίων για διάφορες υποθέσεις. Στις καταγραφές από τον κοριό της ΕΥΠ υπάρχουν συνομιλίες με την υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Καλδίρη, την οποία καλεί στα σταθερά τηλέφωνα αλλά και σε εταιρικά τηλέφωνα της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΔΙΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΣΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ» τα οποία χειρίζεται η ίδια. Τηλέφωνα της ίδιας εταιρείας χρησιμοποιεί και ο σύζυγος της Καλδίρη, Μαρίνος Λουμιώτης, ο οποίος είναι υπάλληλος του εφετείου και βρίσκεται σε επαφή με τον Μπαμπάμτση μέσω αυτού του τηλεφώνου. Μία ακόμη υπάλληλος του Πρωτοδικείου, η Ευαγγελία Κατσιφαράκη, συνομιλεί με τον Μπαμπάμτση και του δίνει πληροφορίες. Από το 2016, θεωρητικά τουλάχιστον, οι τρεις αυτοί υπάλληλοι είναι υπό πειθαρχικό έλεγχο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Το Documento επικοινώνησε με τον κ. Αυγενάκη.
Aρχικά έδωσε κάποιες απαντήσεις αλλά στη συνέχεια χαρακτήρισε «ιδιωτική
συνομιλία» την επικοινωνία με την εφημερίδα. Αρνήθηκε δε, να κάνει οποιαδήποτε
δήλωση, ζητώντας πρώτα να δει τις συνομιλίες που τον «καίνε». Έθεσε επίσης το
ζήτημα του πώς περιήλθαν στο Documento οι συγκεκριμένες συνακροάσεις. Ο κ.
Αυγενάκης παραβλέπει το γεγονός ότι είναι πολιτικό πρόσωπο και οφείλει να
απαντά, ειδικά όταν προκύπτει ότι συνομιλεί και εξυπηρετεί πρόσωπα που
εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter