Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ, η κάλυψη Παναγιωτόπουλου και μια σημαντική δικαστική απόφαση

Οι συνδικαλιστές του ΥΕΘΑ, η κάλυψη Παναγιωτόπουλου και μια σημαντική δικαστική απόφαση

Μια ιδιαίτερα σημαντική δικαστική απόφαση λήφθηκε το προηγούμενο διάστημα -δείγμα γραφής της κατάστασης στον κλειστό κύκλο επαφών του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στον απόηχο της πολιτικής κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις εξηγήσεις για τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιωάννας Ηλιάδη στο armyvoice.gr, οι δικαστικές αρχές απέρριψαν αγωγή που είχε κάνει συνδικαλιστής που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού εθνικής άμυνας γιατί θεώρησε συκοφαντικό το δημοσίευμα (της Ηλιάδη) με τίτλο: «Σοκάρει η ρητορική μίσους αξιωματικού της ΠΟΜΕΝΣ».

Όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος: Το δημοσίευμα μέσα από 51 φωτογραφίες, είχε αποκαλύψει πλήθος ακροδεξιών απόψεων που φιλοξενούσε στο προφίλ του ο αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή παρά τω νόμω, στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σαν αυτό που προτρέπει να μπουν οι κομμουνιστές στη φυλακή.

Μάλιστα, η ίδια αναφέρει σκωπτικά ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προφανώς θεώρησε φυσιολογικό να εκφράζονται έτσι δημόσια οι συνδικαλιστές που υπηρετούν με δική του βούληση στο γραφείο του και δεν τους έχει απομακρύνει όπως υποσχόταν στην Βουλή πριν περίπου 3 χρόνια».

Αποκαλύπτει ότι ο υπουργός «δεν τον κάλεσε σε απολογία που καταφέρεται εναντίον κομμάτων, πολιτικών, υπουργών, πρωθυπουργών, σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν οι συνδικαλιστές του γραφείου του και μηνύουν μέσα από το στρατιωτικό γραφείο του ΥΕΘΑ στρατιωτικούς, επειδή δεν τους αρέσουν κάποια σχόλια στο Facebook».

Με αφορμή το «σιωπητήριο» του υπουργού και τις έρευνες για τις διαρροές για τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος αναφέρει ότι «έτσι λοιπόν όσοι θεωρούν ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας στράφηκε για πρώτη φορά κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι προφανές ότι δεν γνωρίζουν καθόλου τι κάνει ο ΥΕΘΑ τα τελευταία 3 χρόνια σε αυτό το υπουργείο. Ή μπορεί και να γνωρίζουν αλλά αδιαφορούν.

Στρατοδικεία έχουν ήδη στηθεί από μηνύσεις που έχουν κάνει οι συνδικαλιστές του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, μέσα από το στρατιωτικό του γραφείο, κατά στρατιωτικών που τόλμησαν να διατυπώσουν διαφορετικές απόψεις.

Ευτυχώς, τα δικαστήρια δικαιώνουν τα στελέχη που έχουν υποστεί διώξεις από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας». Μάλιστα, καταθέτει και επτά περιπτώσεις αθωώσεων.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η κάλυψη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την δράση των συνδικαλιστών από το γραφείο του είναι διαρκής. Δεν απάντησε καν σε ερώτημα στη Βουλή σχετικό με το ποινικό μητρώο ενός εξ αυτών, κάτι που δείχνει ότι όχι απλά τον καλύπτει, αλλά τον ενθαρύνει να συνεχίσει τη δράση του κατά στελεχών. Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ για το Ποινικό Μητρώο συνδικαλιστή στο γραφείο ΥΕΘΑ.

Κομμάτια της δικαστικής απόφασης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter