Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο

Κάλεσμα σε αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, στις 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια, πραγματοποιούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά το κάλεσμα τους:

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση για τη φετινή Διεθνή Ημέρα Δράσης κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού το Σάββατο 20 Μάρτη 2021 και ώρα 3 μμ στην Ομόνοια. Πρόκειται για διεθνή κινητοποίηση ταυτόχρονα σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ν Ζηλανδία, Τουρκία κλπ), καθώς και σε πολλές πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη, Βόλος).

Είναι η πρώτη διεθνής μέρα που διαδηλώνουμε όχι πια για να επιδιώξουμε την επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α. και την καταδίκη της, αλλά έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική για τη Χ.Α. απόφαση της 7.10.2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο.

Ωστόσο καμία δικαστική απόφαση δεν είναι αρκετή για να τελειώσουμε ούτε με τη Χ.Α., ούτε με το ρατσισμό και τον φασισμό.

1) Η υπόθεση Χ.Α. έχει μπροστά της τον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας πολύ σύντομα. Παράλληλα Λαγός και Παππάς κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας, καμία πρωτοβουλία αποζημίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους δεν έχει ληφθεί, τα γραφεία της Χ.Α. παραμένουν ανοιχτά και η δράση της ελεύθερη. Τα παραπάνω δεν επιτρέπουν καμία επανάπαυση και αίσθηση ότι «τελειώσαμε» με τη Χ.Α. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Να απαιτήσει την εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης, τη συμμόρφωση των φορέων της διοίκησης στο περιεχόμενο και την κρίση της, την αντιμετώπιση όλων των δραστηριοτήτων της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την δικαστική απόφαση και να προχωρήσει η πολιτεία άμεσα στην λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αποζημίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους.

2) Ο ρατσισμός κατά προσφύγων και μεταναστών αποτελεί κεντρικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζητάνε καταφύγιο από τους πολέμους και τη φτώχεια και βρίσκουν φράχτες στον Έβρο, πνιγμούς στο Αιγαίο, βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις. Ζητάνε άσυλο, άδειες παραμονής και δικαιοσύνη και η ρατσιστική κυβέρνηση της ΝΔ τους δίνει παράνομο εγκλεισμό σε στρατόπεδα σε απάνθρωπες συνθήκες όπως η Μόρια και το Καρά –Τεπέ, εγκλεισμό σε στρατόπεδα –φυλακές σαν το Παρανέστι και την Κόρινθο, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, χωρίς δίκη, μόνο με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή (!). Και όταν διαμαρτύρονται, η αστυνομία του Χρυσοχοίδη τους ξυλοκοπά και τους βασανίζει. Ζητάνε να πάνε τα παιδιά τους σχολείο και η ρατσιστική κυβέρνηση τους αρνείται αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα, αναγνωρισμένο με δεκάδες διεθνείς συμβάσεις, τους διώχνει από δομές φιλοξενίας και τους πετά στο δρόμο ή πίσω στην αθλιότητα της κάθε «Αμυγδαλέζας». Μέσα στην πανδημία κρατά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε συνθήκες ακραίου συγχρωτισμού στα στρατόπεδα και τις «δομές φιλοξενίας», χωρίς πρόγραμμα εμβολιασμού, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους. Και κάνοντας όλα αυτά ανοίγει ξανά το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες.

Στις 20 Μάρτη θα απαιτήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες : Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί άσυλο, στέγη και χαρτιά σε όλους, όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία στις πόλεις μας, να εμβολιαστούν άμεσα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

3) Η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία αποτελούν επίσης κεντρικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση την ώρα που καλεί την κοινωνία σε νάρκη στο όνομα της πανδημίας, την εκμεταλλεύεται για να νομοθετεί αυταρχικά και να αυξάνει την καθημερινή αστυνομοκρατία. Η κυβέρνηση μειώνει αντί να αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία και απολύει εργαζόμενους αντί να προσλαμβάνει κι άλλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επικείμενη εκδικητική απόλυση του γιατρού και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κώστα Καταραχιά γιατί η συνδικαλιστική δράση του ενοχλεί. Παραβιάζοντας ακόμα και τον πρόσφατο νόμο για τις συναθροίσεις διαλύουν αναίτια διαδηλώσεις εργαζομένων, φοιτητών, δικηγόρων, με βία, νερό και χημικά, αλλά και με τον δολοφονικό διεμβολισμό τους από τα δίκυκλα της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Παραβιάζοντας επίσης τον πρόσφατο νόμο τους για τις φυλακές μετάγουν παράνομα τον Δ. Κουφοντίνα στον Δομοκό, τον εξωθούν στον θάνατο, μετακυλίουν τις ευθύνες τους στα δικαστήρια και τους δικηγόρους του, εξαπατούν σχετικά με το νομικό καθεστώς και συκοφαντούν όσους στηρίζουν τον αγώνα του ονομάζοντάς τους οπαδούς της τρομοκρατίας για να κρύψουν τη δική τους τρομοκρατία. Προσάγουν και συλλαμβάνουν, επιβάλλουν ποινικές διώξεις και πρόστιμα, τρομοκρατούν και δέρνουν όποιον σταθεί μπροστά τους ή αντιμιλήσει και ηρωοποιούν τους αστυνομικούς, ενώ συκοφαντούν συστηματικά τους διαδηλωτές με την καθημερινή στήριξη των φιλικών στην κυβέρνηση Μ.Μ.Ε. Οι εισβολές σε πανεπιστήμια για διάλυση κινητοποιήσεων, σε σπίτια, κινηματογράφους, μπαρ, ταράτσες, αλλά και γειτονιές και σε χώρους προσφύγων και μεταναστών αποτελούν καθημερινή εικόνα.

Όμως δεν πολεμήσαμε τη Χ.Α. για να δεχτούμε την πρακτική της από την κυβέρνηση. Παραφράζοντας ένα παλιό σύνθημα διατρανώνουμε ότι «Δεν έγινε ο Οκτώβρης για τον Χρυσοχοϊδη». Η αντίσταση στην αστυνομοκρατία και την καταστολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντίσταση στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, που εκδηλώνονται στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Οι μαζικές, ενωτικές και ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν την απάντηση και οικοδομούν τις μελλοντικές νίκες.

Το Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 3 μμ στην Ομόνοια, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί, νομικοί και πολιτικοί φορείς, μαζί φυσικά με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, τα θύματα της Χ.Α. και τις οικογένειές τους να είμαστε όλες και όλοι εκεί !

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΖΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΚΑΡΜΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter