Οι συνομιλίες του επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας με τον Μπαμπάμτση

Οι συνομιλίες του επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας με τον Μπαμπάμτση

Σε στενή επαφή με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση φαίνεται ότι βρισκόταν ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ Γιάννης Σαραντόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο κ. Σαραντόπουλος μιλά συχνά πυκνά με τον Μπαμπάμτση, από τον οποίο ζητεί διάφορες χάρες.

Οπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ο κ. Μπαμπάμτσης βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τρεις δικαστικούς υπαλλήλους (δύο γυναίκες και έναν άντρα) οι οποίοι τον εξυπηρετούν για διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία τους στις 27.10.2015, η οποία αφορά μία συλληφθείσα για υπόθεση τοκογλυφίας. Ο κ. Σαραντόπουλος ζητεί τη βοήθεια του κ. Μπαμπάμτση.

Παναγιώτης Μπαμπάμτσης: Τι κάνεις, Γιαννάρα μου;

Γιάννης Σαραντόπουλος: Ελα, παλικάρι μου, καλά. Πού είσαι;

Π. Μπ.: Στον Αστέρα κάτω, εσύ;

Γ. Σ.: Πρέπει να σε δω γιατί πιάσανε μια γνωστή μου χωρίς να φταίει η κακομοίρα εκεί, για τοκογλυφία και κάτι μαλακ… Που δε φταίει δηλαδή με τίποτα και την έχουνε από ρουφιανιά επάνω στο εκβιαστών με έναν Αλβανό.. Λοιπόν και είναι.. και εντάξει τον Αλβανό τον έχουνε σαπίσει στο ξύλο ας πούμε, αλλά δεν μιλάει.

Π. Μπ.: Πώς τη λένε;

Γ. Σ.: (Αναφέρει το όνομα)… Ξέρω τη… Τον αυτό, ρε παιδί μου,… τον ανακριτή και τα λοιπά… Μπορούμε να συναντηθούμε;

Π. Μπ.: Για πες μου… Πες μου όνομα να πούμε μια καλή κουβέντα.

Γ. Σ.: Εεεεε… Κάτσε να… Σε ξαναπαίρνω από άλλο… Σε παίρνω από άλλο… Κατάλαβες;

Π. Μπ.: Εντάξει, γεια.

Μία μέρα μετά ο κ. Μπαμπάμτσης καλεί στο κινητό του τηλέφωνο τον κ. Σαραντόπουλο και του αναφέρει ότι έχει μιλήσει με τον δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος είναι σύζυγος μιας εκ των δύο γυναικών δικαστικών υπαλλήλων με τις οποίες ο κ. Μπαμπάμτσης έχει επαφές.

Γ. Σ.: Πάνο…

Π. Μπ.: Τι κάνεις, Γιαννάρα μου; Εχω μιλήσει από χθες το απόγευμα με τη Μαριάνα (έτσι αποκαλούν τον άντρα δικαστικό υπάλληλο).

Γ.Σ.: Θα πάει αύριο, ρε γαμώτο.

Π. Μπ.: Ναι, ναι. Εχω μιλήσει από χθες το απόγευμα και το πρωί θα κάνει ενέργεια ποιος την ξέρει.

Γ. Σ.: Α, ωραία.

Π. Μπ.: Το πρωί θα είναι και η γυναίκα του (η σύζυγος του δικαστικού υπαλλήλου, επίσης δικαστική υπάλληλος) κάτω εκεί και θα ρωτήσει ποιος την ξέρει να πει μια καλή κουβέντα.

Οι δυο τους επικοινωνούν ξανά στις 29.10.2015, στις 10.04 το πρωί.

Π. Μπ.: Ελα, Γιάννη μου.

Γ. Σ.: Τώρα, τώρα μπορεί να είναι και εκεί τώρα.

Π. Μπ.: Ναι, ε;

Γ. Σ.: Με τον…

Π. Μπ.: Η Μαρία δεν θα πιάσει… Δεν σε ακούει κανένας;

Γ.Σ.: Οχι, όχι, όχι.

Π. Μπ.: Για την ανακρίτρια κοιτάει να βρει ποια είναι που περνάει μαζί εισα, στην εισα μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να μιλήσει στην ανακρίτρια, δεν την ξέρει.

Π. Μπ.: Η Μαρία κοιτάει ποια είναι εισαγγελέας για να μιλήσει. Στην ανακρίτρια δεν την ξέρει και δεν μπορεί να μιλήσει. Αλλά μην πεις τίποτε εσύ.

Γ. Σ.: ΟΚ.

Εξυπηρέτηση για φίλο που νόμιζε ότι πυροβόλησε

Στις 12 Νοεμβρίου 2015 ο κ. Σαραντόπουλος καλεί ξανά τον κ. Μπαμπάμτση προκειμένου ο τελευταίος να βοηθήσει για κάποιον φίλο επιχειρηματία του κ. Σαραντόπουλου καθώς είχαν ανακαλέσει την άδεια πληροφορίας του λόγω πυροβολισμών.

Π. Μπ.: Πού είσαι, Γιαννάρα μου, τι κάνεις;

Γ.Σ.: Εδώ στη δουλειά είμαι, εδώ και τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Να σου πω, σου έχει πει, ρε συ, για τον φίλο μου που έχει την (όνομα εταιρείας) που πυροβόλησε… Που νόμισε ότι πυροβόλησε και τα λοιπά. Δε σου έχω πει, ρε φίλε μου, για την άδεια οπλοφορίας που την ανακαλέσανε;

Π.Μπ.: Δεν μου το είπες.

Γ.Σ.: Που πηγαίναμε μαζί σκοπευτήριο, ρε παιδί μου,… τον είχες γνωρίσει αυτόν. Αυτός του ανακαλέσανε την άδεια γιατί από το τμήμα Ασφαλείας Πεντέλης μια μήνυση για άσκοπους πυροβολισμούς αλλά τελικά δεν είχε πυροβολήσει. Συνήθως μου λέει ο (άγνωστο όνομα) σε αυτά δεν ασκούνται ποινικές διώξεις. Μπορούμε να κάνουμε κάτι εκεί πέρα;

Π.Μπ.: Ωραία, μπορείς να μου στείλεις πάλι τα στοιχεία του σε ένα μήνυμα;

Λίγο μετά ο κ. Σαραντόπουλος καλεί και πάλι τον κ. Μπαμπάμτση. Η κλήση γίνεται, όπως αναφέρεται στην έκθεση απομαγνητοφώνησης της ΕΛΑΣ, από το σταθερό τηλέφωνο του πολιτικού γραφείου της κ. Μπακογιάννη.

Για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Αντίστοιχες εξυπηρετήσεις ζητεί όμως και ο κ. Μπαμπάμτσης από τον κ. Σαραντόπουλο. Στις 10 Δεκεμβρίου 2015 ο πρώτος καλεί τον δεύτερο και του ζητεί χάρη για φίλο του ξυλουργό που έχει πάει στο αυτόφωρο επειδή είχε αδήλωτους δύο αλλοδαπούς εργαζομένους.

Π. Μπ.: Θα κάνεις ένα τηλεφωνάκι να βγάλουμε από ένα πουκάμισο Paul & Shark τώρα μπαμ μπαμ;

Γ. Σ.: Ναι, τι;

Π. Μπ.: Είναι ένας ξυλουργός, με πήρε ο λογιστής μου στο Κορωπί, ο οποίος, σου έστειλα μήνυμα, έχει δύο αλλοδαπούς αδήλωτους και πήγε Επιθεώρηση Εργασίας τώρα να τους πάει αυτόφωρο.

Γ. Σ.: Ναι.

Π. Μπ.: Αυτούς θα τους πάει αυτόφωρο, αλλά επειδή αυτός είναι καρκινοπαθής να μην τον πάνε αυτόφωρο. Δεν παίρνεις τον (όνομα) να το φτιάξουμε;

Γ. Σ.: Ποιος είναι ο (όνομα);

Π. Μπ.: Ο διευθυντής που ήτανε στη Βούλα. Είναι νοτιοανατολικής.

Γ.Σ.: Ναι, για πες μου, μισό λεπτό βλέπω τώρα το μήνυμα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter