Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο κορονοϊός ξαναχτυπά τα σινεμά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο κορονοϊός ξαναχτυπά τα σινεμά

Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας του κοινού από την διασπορά του Covid-19 που οδήγησαν σε αναγκαστική καραντίνα διάρκειας 15 ημερών τα χειμερινά σινεμά της Αττικής, τα γραφεία διανομής ακύρωσαν αρκετές από τις προγραμματισμένες εξόδους νέων ταινιών με συνέπεια μόλις δύο νέα φιλμ να βγαίνουν στα θερινά μόνο σινεμά αυτή τη βδομάδα. 

Η εποχή της βροχής (Wet season) (***)

Αισθηματικό δράμα διεθνούς συμπαραγωγής 2019 (105)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντονι Τσεν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιαν Γιαν Γεό, Τζία Λερ Κο, Κρίστοφερ Μινγκ Σου

Μια 40χρονη καθηγήτρια κινεζικής γλώσσας σε σχολείο της Σιγκαπούρης που βλέπει τη ζωή της να βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα φτιάχνει με ένα μαθητή της.

Εν μέσω μιας καταρρακτώδους βροχής γνωρίζουμε την Λινγκ. Μια γυναίκα που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής της καθώς τίποτα από όσα ονειρεύτηκε όσο ήταν νέα δεν έχει επαληθευτεί. Οι μαθητές της θεωρούν ξεπερασμένο το μάθημα της κι αδιάφορη την ίδια, η πολυπόθητη μητρότητα δεν της έχει ακόμη συμβεί, στο σπίτι της περνά τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο της φροντίζοντας τον άρρωστο πεθερό της και ο άντρας της έχει «φύγει» προ πολλού από τη σχέση τους προτιμώντας να περνά τις ώρες του με την ερωμένη του. Όσο κι αν το συγκεκριμένο πλαίσιο ακούγεται – και είναι- θλιβερό, ο φακός του βραβευμένου με Χρυσή Κάμερα στο παρελθόν Άντονι Τσεν, δεν υποκύπτει ποτέ στον μελό εκβιασμό κατασκευάζοντας μια ανθρώπινη ιστορία με σοφία. Ακόμη διατηρεί ένα υπόγειο χιούμορ που κουμπώνει μια χαρά με την δραματική διάσταση του σεναρίου ενώ η τρυφερή και χαμηλότονη αφήγηση του επιτρέπει στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι να ενισχύσει την μελαγχολία της ιστορίας. Το θέμα του φιλμ πάντως δεν είναι η «παράνομη» ερωτική σχέση. Μέσω της ιστορίας της Λινγκ και του νεαρού εραστή της, ο Τσεν μιλάει για την κρίση της μέσης ηλικίας, το ξύπνημα του έρωτα, την αγωνία της ενηλικίωσης και το σοκ της απόρριψης, τον συμβιβασμό της ζωής, τη μητρότητα, την ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας, το απελευθερωτικό και αναζωογονητικό αέρα που φέρνει η αλλαγή των εποχών. Μέσω κάποιων θαυμάσιων λυρικών ενσταντανέ- τι υπέροχη σεκάνς αυτή της βροχής λίγο πριν από το φινάλε!- ο Τσεν σπάει τα προβλέψιμα και εύκολα κλισέ επιλέγοντας την δύναμη της απλότητας και την χαρά της ζωής που φέρνει μια αχτίδα ήλιου.

Ο πόλεμος στο σπίτι (The war with grandpa) (*)

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2020 (95)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τιμ Χιλ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ούμα Θέρμαν, Όακς Φέγκλι

Ο Πίτερ δεν έχει μόνο να προβληματιστεί για το πως θα τα καταφέρει να επιβιώσει στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου αλλά επιπλέον του ανακοινώνεται ότι ο παππούς θα έρθει να μείνει στο σπίτι τους και θα κοιμάται στο δωμάτιο του ενώ εκείνος θα εξοριστεί στη σοφίτα.

Παρά τα βαριά ονόματα και την θρυλική επανένωση των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Κρίστοφερ Γουόκεν η κωμωδία του Τιμ Χιλ δεν είναι άξια αναφοράς. Μια μέτρια ταινία, με τα κλισέ να κάνουν πάρτι, τον Ντε Νίρο να εκτελεί χωρίς κέφι – αλλά με κλεισίματα του ματιού στο ένδοξο παρελθόν του- το καθήκον του ως πρωταγωνιστής και τα καλά αστεία να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.   

https://www.youtube.com/

null

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter