Οι ταινίες της ημέρας: Γούντι Άλεν, Μάθιου ΜακΚόναχι και το Ουκρανικό αριστούργημα «Ταξίδι στην Κριμαία».

Οι ταινίες της ημέρας: Γούντι Άλεν, Μάθιου ΜακΚόναχι και το Ουκρανικό αριστούργημα «Ταξίδι στην Κριμαία».

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου έχουμε Γούντι Άλεν, Μάθιου ΜακΚόναχι και το Ουκρανικό αριστούργημα «Ταξίδι στην Κριμαία».

Διαλύοντας τον Χάρι/  ΕΡΤ 2 22:00

Ο Χάρι είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια και ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις, εμμονές. Στην ουσία, είναι ένας νάρκισσος που αυτοοικτίρεται, μισεί τον εβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων. O κ. Χάρι Μπλοκ, λοιπόν, «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Ηθοποιοί: Γούντι Άλεν, Ντέμι Μουρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ελίζαμπεθ Σου, Μπίλι Κρίσταλ, Τζούντι Ντέιβις, Στάνλεϊ Τούτσι Είδος: Κωμωδία Παραγωγή: ΗΠΑ, 1997.

*Η ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου

Trailer: 

Ο Επαναστάτης/ Alpha 22:30

Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ ενός λευκού τολμηρού αγρότη από τον Νότο. Ο Νιούτ, εν μέσω του Εμφυλίου Πολέμου, οργάνωσε μια εξέγερση για το δίκαιο και την ισότητα εναντίον της διεφθαρμένης Ομοσπονδίας του Νότου. Μαζί με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία, κηρύσσοντας ένα μέρος της πολιτείας του Μισσισσιππή ανεξάρτητο κράτος. Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος

Ηθοποιοί: Μάθιου ΜακΚόναχι, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαχαεσάλα Άλι, Κέρι Ράσελ

Trailer:

Ταξίδι στην Κριμαία/ Cosmote Cinema 2

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ουκρανού Ναριμάν Αλίεβ, ένα road movie που χαρτογραφεί τη σχέση ενός πατέρα με το γιο του με φόντο μια τραυματισμένη χώρα. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμαμ» του φεστιβάλ των Καννών. Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει τη σορό του και να τη θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία. Στο πλάι του νεότερου γιου του ξεκινάει ένα μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι.

Σκηνοθεσία: Ναριμάν Αλίεφ, Σενάριο: Ναριμάν Αλίεβ, Νορβούζ Χικμέτ, Μαρίσια Νικιτίουκ

Ηθοποιοί: Ακτέμ Σεϊταμπλάεφ, Ρεμζί Μπιλιάλοφ, Βίκτορ Ζντάνοφ

*Καλύτερη ταινία στο φεστιβάλ του Βουκουρεστίου.

Βραβείο σκηνοθεσίας και πρώτου αντρικού ρόλου (Akhtem Seitablaev) στα εθνικά βραβεία της Ουκρανίας. Υποψήφιο για 9 ακόμα κατηγορίες, μεταξύ αυτών και καλύτερης ταινίας.

Συμμετοχή στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φεστιβάλ Κανών.

Επίσημη πρόταση της Ουκρανίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Trailer:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter