Οι ταινίες της ημέρας: Νυχτερινές διαδρομές με τον Τζάρμους, το θρίλερ «Από μηχανής» και «Οι Διώκτες του Εγκλήματος»

Οι ταινίες της ημέρας: Νυχτερινές διαδρομές με τον Τζάρμους, το θρίλερ «Από μηχανής» και «Οι Διώκτες του Εγκλήματος»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, προβάλλεται το sci-θρίλερ Από μηχανής βασισμένο στο μύθο του Προμηθέα, η σπονδυλωτή ταινία Μια Νύχτα στον Κόσμο του Τζάρμους με σημείο αναφοράς ένα ταξί και το γκανγκστερικό Οι Διώκτες του Εγκλήματος.

Από Μηχανής/ ALPHA-22:40

Ο Κέιλεμπ δουλεύει σε μια τεράστια εταιρεία πληροφορικής ως προγραμματιστής – είναι όμως εκείνος που βγαίνει πρώτος στο διαγωνισμό, με βραβείο τη διαμονή για μια εβδομάδα στο σπίτι του ερημίτη αφεντικού της εταιρείας στην Αλάσκα, του πολυεκατομμυριούχου κι εκκεντρικού Νέιθαν. Ο Κέιλεμπ θα βρεθεί εκεί για να βοηθήσει τον Νέιθαν να επιβεβαιώσει αν είναι πετυχημένη η νέα του δημιουργία: μια γυναίκα με Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτόνομη σκέψη και συναίσθημα, η Εϊβα.

Γρήγορα όμως ο Κέιλεμπ θα συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ ένα χρυσό κλουβί, πιόνι στα σχέδια του Νέιθαν, χωρίς τρόπο διαφυγής.

Σκηνοθεσία: Αλεξ Γκάρλαντ

Ηθοποιοί: Ντόμναλ Γκλίσον, Οσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ

Οι Διώκτες του Εγκλήματος/ OPEN-23:00

Λος Aντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρών του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι. Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας… εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν.

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ

Ηθοποιοί: Ράιαν Γκόσλινγκ, Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Eμα Στόουν, Νικ Νόλτε, Τζιοβάνι Ρίμπιζι

Μια Νύχτα στον Κόσμο, CINOBO

Πρόκειται για συλλογή πέντε μικρών χρονογραφημάτων, που συμβαίνουν το ίδιο βράδυ και σχετίζονται με την προσωρινή σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα σε έναν οδηγό ταξί και έναν επιβάτη σε πέντε διαφορετικές πόλεις στον κόσμο, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Ελσίνκι. Ο Τζάρμους έγραψε το σενάριο της ταινίας σε οκτώ περίπου ημέρες, και η απόφασή του να κινηματογραφήσει σε διαφορετικές πόλεις βασίστηκε στους ηθοποιούς με τους οποίους ήθελε να συνεργαστεί.[5] Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Τομ Γουέιτς.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Ηθοποιοί: Τζίνα Ρόουλαντς, Ουινόνα Ράιντερ, Lisanne Falk, Άρμιν Μίλερ-Σταλ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter