Οι ταινίες της ημέρας: Το οσκαρικό «Η πιο Σκοτεινή Ώρα», ρεσιτάλ ερμηνείας από την Μάγκι Τζίλεγχαν και «Ο Βαρώνος του Αρκάνσας»

Οι ταινίες της ημέρας: Το οσκαρικό «Η πιο Σκοτεινή Ώρα», ρεσιτάλ ερμηνείας από την Μάγκι Τζίλεγχαν και «Ο Βαρώνος του Αρκάνσας»

Επιλέγουμε καθημερινά τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και σας τις προτείνουμε.

Σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, προβάλλεται Η πιο σκοτεινή ώρα, που εξασφάλισε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, BAFTA Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Α΄Ανδρικού Ρόλου στον Γκάρι Όλντμαν. Η Νηπιαγωγός με την Μάγκι Τζίλεγχαν και η περιπέτεια O Βαρώνος του Αρκάνσας

Η Νηπιαγωγός/ ERT2 – 22.00

Η νηπιαγωγός Λίζα Σπινέλι ανακαλύπτει ότι ο μαθητής της Τζίμι έχει ένα σπάνιο ταλέντο στην ποίηση. Αποφασίζει, λοιπόν, αυτοβούλως να ανακηρυχτεί μέντορας του πεντάχρονου παιδιού, ξεπερνώντας κάποια στιγμή τα όρια και φτάνοντας μέχρι την υπερβολή.

Σκηνοθεσία: Σάρα Κολάντζελο

Ηθοποιοί: Μάγκι Τζίλενχαλ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Πάρκερ Σέβακ

Ο Βαρώνος του Αρκάνσας/ ALPHA – 22.40

O Κάιλ (ο ανερχόμενος σταρ Λίαμ Χέμσγουορθ) και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ (ο πάντα απολαυστικός Βινς Βον), τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες. 

Σκηνοθεσία : Κλαρκ Ντιουκ

Πρωταγωνιστούν : Λίαμ Χέμσγουορθ, Βινς Βον, Τζον Μάλκοβιτς

Η πιο Σκοτεινή Ώρα/ STAR – 02.15

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ, Σενάριο: Αντονι ΜακΚάρτεν

Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν

* Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου, BAFTA Α΄Ανδρικού Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Α΄Ανδρικού Ρόλου

και το Βραβείο Screen Actors Guild για την εξαιρετική ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν.

* Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

* Έξι υποψηφιότητες στα 90α Βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης

Ταινίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter