Οι ταινίες του 77ου Φεστιβάλ Κανών που θα προβληθούν στην Ελλάδα

Οι ταινίες του 77ου Φεστιβάλ Κανών που θα προβληθούν στην Ελλάδα

Οι ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος των Κανών που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μέρες, ξεκινούν τις προβολές τους στη χώρα μας με αρχή τις «Ιστορίες καλοσύνης» του Λάνθιμου.

Το φιλμ «Ιστορίες καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου που έφυγε από την Κρουαζέτ με το βραβείο αντρικής ερμηνείας στον Τζέσι Πλέμονς θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου σε διανομή Feelgood, πολύ νωρίτερα από την έξοδο του στις διεθνείς αγορές και ειδικά στις ΗΠΑ που βγαίνει στις αίθουσες στις 21 Ιουνίου.

Το αντικαθεστωτικό «Σπόρος της Ιερής Συκιάς» η ταινία του ιρανού σκηνοθέτη Μοχάμαντ Ρασούλοφ που κέρδισε το ειδικό βραβείο του 77ου φεστιβάλ των Κανών αλλά και το βραβείο της Fipresci αγοράστηκε από την Ama films και λογικά θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο.

Η ταινία της ινδής Παγιάλ Καπάντια «All we imagine as light» που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής ήταν η μία από τις τρεις που απόκτησε τα δικαιώματα της διανομής τους στη χώρα μας το Cinobo. Τα άλλα δύο φιλμ είναι το βραβευμένο με Χρυσή Κάμερα για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη «Armand» του 34χρονου Νορβηγού Χάλφνταν Ούλμαν Τόντελ, εγγονού του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και της Λιβ Ούλμαν καθώς και η καλύτερη queer ταινία της φετινής διοργάνωσης «Three Kilometers to the End of the World» του ρουμάνου Εμάνουελ Πάρβου, γνωστός περισσότερο ως ηθοποιός από παλιότερες συμμετοχές του σε ταινίες του πιο δημοφιλή Ρουμάνου σκηνοθέτη της εποχής μας, του Κριστιάν Μουντζίου.

Ο Χρυσός Φοίνικας, δηλαδή το «Anora» του Σον Μπέικερ, το «Megalopolis» του Κόπολα καθώς και το προκλητικό «Substance» της Κοραλίν Φαρζά με την δυνατή ερμηνεία της Ντέμι Μουρ είναι επίσης μερικά από τα φιλμ που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες. Τέλος το γουέστερν «Horizon» του Κέβιν Κόστνερ θα δούμε σε διανομή Tanweer σε δύο μέρη, στις 28 Ιουνίου και στα μέσα Αυγούστου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter