Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας

Τελικά φαίνεται ότι η Γερμανία για τρίτη φορά είναι έτοιμη να καταστρέψει την Ευρώπη.

Οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup που συνεδρίασε την Τρίτη δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην έκδοση ευρωομολόγου καθώς η Γερμανία δια μέσου της Ολλανδίας στήλωσε τα πόδια της και αρνήθηκε να αρνήθηκε να βοηθήσει τις οικονομίες των χωρών της Ευρώπης που πλήττονται βάναυσα από την πανδημία του κορονοϊού.

Όμως και η Ιταλία και η Ισπανία δεν έκαναν πίσω και πρόβαλαν βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση δεν βοηθούσε τις οικονομίες τους και τους πολίτες τους να σωθούν από την τεράστια κρίση που ήδη έχει πλήξει τις χώρες τους.

Ηδη όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του BBC και δημοσιεύτηκε και στο documentonews.gr, πολλές οικογένειες στην Ιταλία δεν στρώνουν κάθε ημέρα τραπέζι γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα απαραίτητα. Ο ιταλός πρωθυπουργός σε χθεσινή συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ζήτησε ρητά «τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό».

Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup με τηλεδιάσκεψη. Τα €500 δις. που βρίσκονται στο τραπέζι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που χρειάζονται οι χώρες της Ευρώπης για να επιβιώσουν όταν ακόμα και η σκληρή τεχνοκράτης Λαγκάρντ κάνει λόγο για τουλάχιστον €1,5 τρις. Αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε αυτό που προτείνει η επικεφαλής της ΕΚΤ, είναι σίγουρο ότι διάγουμε τις τελευταίες ημέρες της πολλά πάλαι ποτέ υποσχόμενης Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι χώρες του Νότου πρέπει να καταφέρουν να πείσουν αυτές του Βορρά ότι είναι προς το συμφέρον τους να σωθεί η Ενωση. Και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει βάζοντας στην άκρη τις ιδεοληψίες της να συμμετάσχει δυναμικά και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πείθοντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει για το δίκαιο του αιτήματος.

Και ακόμα πρέπει να συμφωνήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και το γνωρίζει. Ακόμα και αν εγκαταλείψει όλους τους έλληνες πολίτες για μερικές εκατοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες γνωρίζει ότι σε πολύ λίγες ημέρες θα έχει καταρρεύσει κάτω από το βάρος της φτώχειας και της πείνας που θα κατακλύσουν τη χώρα.

Ας το έχει υπόψη του αυτό ο υπουργός Οικονομικών που θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής που όπως φαίνεται θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter