Οι «τελικοί» Πορτογαλία- Βόρεια Μακεδονία και Πολωνία Σουηδία στέλνουν δύο ομάδες στο Μουντιάλ

Οι «τελικοί» Πορτογαλία- Βόρεια Μακεδονία και Πολωνία Σουηδία στέλνουν δύο ομάδες στο Μουντιάλ
North Macedonia players celebrate at the end of the World Cup qualifying play-off soccer match between Italy and North Macedonia, at Renzo Barbera stadium, in Palermo, Italy, Thursday, March 24, 2022. North Macedonia won 1-0. (AP Photo/Antonio Calanni)

Σήμερα θα προκύψουν δύο ακόμα ευρωπαϊκές ομάδες που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τα εισιτήρια θα διεκδικήσουν στους «τελικούς» που διεξάγονται μεταξύ της Πορτογαλίας με την Βόρεια Μακεδονία και της Πολωνίας με την Σουηδία.

Απόψε στις 21:45 η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θα υποδεχθεί στο κατάμεστο Ντραγκάο την αξιόμαχη Βόρεια Μακεδονία, η οποία έκανε την πιο απρόσμενη έκπληξη του θεσμού αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά μένει εκτός Μουντιάλ. Οι Πορτογάλοι είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και στα ημιτελικά των πλέι οφ απέκλεισαν στο ίδιο γήπεδο την Τουρκία.  Ο σταρ της Εθνικής Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Μουντιάλ χωρίς Πορτογαλία», ενώ κάλεσε τους συμπατριώτες του να κάνουν «κόλαση το Ντραγκάο».

Στο δεύτερο ζευγάρι των «τελικών» στις 21:45 η Πολωνία υποδέχεται την Σουηδία. Στο παιχνίδι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί με τις δύο ομάδες να είναι  στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικά. Η Πολωνία πέρασε άνευ αγώνα λόγω του ότι έπαιζε με την Ρωσία, η οποία αποκλείστηκε με απόφαση της FIFA λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η Σουηδία απέκλεισε στα προκριματικά την Τσεχία (1-0). Πολωνία και η Σουηδία έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στα προκριματικά της Ευρώπης, με τους Σουηδούς να έχουν δύο νίκες.

Η Ουαλία για τον τρίτο «τελικό» περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Σκωτία – Ουκρανία ο οποίος δεν έχει οριστεί, λόγω του πολέμου.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το Εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ:

Ζώνη Βόρειας Αμερικής: Καναδάς

Ζώνη Νότιας Αμερικής: Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός, Ουρουγουάη

Ζώνη Ασίας: Κατάρ ( Διοργανώτρια χώρα), Ιράν, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία

Ζώνη Ευρώπης: Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter