Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αναμένεται η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι τέσσερις προτάσεις Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου στους ΟΤΑ

Σε τέσσερα σημεία έχει εστιάσει το Μαξίμου προκειμένου να μεταπείσει τους συμβασιούχους καθαριότητας των ΟΤΑ να διακόψουν την απεργία τους και να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους. Διαβάστε τι πρότεινε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, τους ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

ΟΙ κυβερνητικές προτάσεις εξετάζονται από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.  

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.