Οι θείοι από την Αμερική

Οι θείοι από την Αμερική

Οι εμφανίσεις του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στο φάιναλ-φορ του ΝCAA για πρώτη φορά από το μακρινό 1939, πιστοποίησαν αυτό που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ήδη: ο νεαρός άσος είναι ένα πηγαίο ταλέντο, που προαλείφεται για σπουδαία καριέρα, όχι βέβαια στην Ευρώπη, αλλά στην πατρίδα του πατέρα του Τζέριντ.

Η Ελληνίδα μητέρα του, Σαμία Κωνσταντινίδου, παρακολούθησε από την πρώτη σειρά των κερκίδων τα θαύματα του μικρού σήμερα τα ξημερώματα στο Κάνσας Σίτι. Ο Τάιλερ φόρεσε για πρώτη φορά τα μπλε το καλοκαίρι του 2015, όταν διακρίθηκε με τη φανέλα της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κρήτη. Πέρυσι, έλαβε μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή, αφού ο Φώτης Κατσικάρης προτίμησε για τον ρόλο του 12ου παίκτη τον έμπειρο Γιάννη Αθηναίου, δηλαδή μία πιο ισχυρή φωνή στα αποδυτήρια.

Ο Ντόρσεϊ θα κληθεί στην «επίσημη αγαπημένη» για το φετινό Ευρωμπάσκετ, όποιος προπονητής και αν αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Απομένει να δούμε, αν θα είναι διαθέσιμος για την προετοιμασία που θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου. Εάν αποφασίσει να δηλώσει πρόωρη συμμετοχή στο ντραφτ, και επιλεγεί από κάποια ομάδα του ΝΒΑ, θα έχει μπροστά του πολύ γεμάτο καλοκαίρι.

Η απογοήτευσή του για τον περυσινό αποκλεισμό της τελευταίας στιγμής είναι ένα πρόσθετο αντεπιχείρημα. Ωστόσο, οι απεσταλμένοι της Ομοσπονδίας που τον πλησίασαν στα μέσα του Φλεβάρη τον βρήκαν θετικό. Η Εθνική ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παίκτες, μετά την αποχώρηση βασικών της παικτών. Η αποδεκατισμένη 12άδα που εμφανίστηκε πέρυσι στο Τορίνο ήταν μάλλον η πιο αδύναμη της τελευταίας 15ετίας.

Εκτός του Ντόρσεϊ και των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Κουφού, αναμένεται να κληθούν και άλλοι παίκτες από την απέναντι ακτή του Ατλαντικού. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει κερδίσει εσχάτως περίπου 25 λεπτά συμμετοχής στους Σακραμέντο Κινγκς και ανταποκρίνεται θαυμάσια, μετά από ένα εξάμηνο «προετοιμασίας» μεταξύ ΝΒΑ και NBDL.

Ο Ντίνος Μήτογλου παρουσιάζει συνεχή βελτίωση με τα χρώματα του Πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ και είναι σπάνιο υβρίδιο ψηλού (2μ. 10) που μπορεί να σουτάρει τρίποντα με επιτυχία. Η ΕΟΚ παρακολουθεί τον ικανό σουτέρ Ζακ Λονγκ-Μήτρου από το Άιοβα Στέιτ, ενώ υπάρχει και η αξιοσημείωτη περίπτωση του σέντερ Ζακ Όγκαστ, ο οποίος πέρασε από το NCAA στην τουρκική Ουσάκ.

Ο τελευταίος δεν έχει ελληνικό διαβατήριο, αλλά ελπίζεται ότι θα το αποκτήσει πριν από το καλοκαίρι. Σε εποχή σχετικής λειψανδρίας για την Εθνική ομάδα, την οποία απαρνήθηκαν τα πιο εκλεκτά παιδιά της, οι λύσεις έρχονται από το «Αμέρικα». Από εκεί, άλλωστε, μας ήλθε πριν από 38 χρόνια ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter