Οι θεσμοί ξέρουν τη ΝΔ και προσέχουν

Οι θεσμοί ξέρουν τη ΝΔ και προσέχουν

Για μια ακόμη φορά οι περίφημοι θεσμοί έρχονται στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν την ελληνική οικονομία. 

Αυτήν τη φορά όμως δεν έρχονται με θετική διάθεση καθώς γνωρίζουν ότι το κλίμα δεν είναι το ίδιο με αυτό της προ των εκλογών του Ιουλίου εποχής. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελέγη υποστηρίζοντας ότι έχει πρόγραμμα που θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα και στόχο την άμεση συμφωνία με τους θεσμούς για μικρότερα πλεονάσματα και την επιστροφή των 5 δισ. ευρώ από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μόνο που οι θεσμοί έχουν σκανάρει την ελληνική οικονομία πολύ περισσότερο από την κυβέρνηση. Και γνωρίζουν κάτι πολύ απλό: ότι τα παραγωγικά υπουργεία της κυβέρνησης δεν έχουν να επιδείξουν κανένα πρόγραμμα για καμία επένδυση. Κλασικό παράδειγμα ο επί της ανάπτυξης υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος αντί να εγκαινιάζει μπουλντόζες στο Ελληνικό για τις οποίες επαιρόταν εγκαινιάζει καταστήματα. 

Οι θεσμοί λοιπόν έρχονται αποφασισμένοι όχι μόνο να μη δώσουν στην κυβέρνηση τη μείωση των πλεονασμάτων αλλά ούτε και να επιστρέψουν τα 5 δισ. ευρώ. Ειδικά τα τελευταία θα τα απελευθερώνουν σταδιακά μόνο όταν υπάρχει σχέδιο συγκεκριμένης επένδυσης και έχοντας ελέγξει την πρόοδο του έργου.

Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι έγιναν τα δισεκατομμύρια των προγραμμάτων στήριξης που είχαν δώσει επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δεν ξαναχάφτουν το παραμύθι που τους πούλησαν. Και επίσης, έχοντας την εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του πώς κατάφερε να βγάλει την ελληνική οικονομία από τα μνημόνια, δεν έχουν καμία διάθεση εν μέσω κρίσης σε Λιβύη και Μέση Ανατολή να αφήσουν ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση και να ανοίξουν ακόμη ένα πρόβλημα στην Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter