Οι θρασύδειλοι φίλοι Μανιαδάκη – Φρουζή δεν τόλμησαν να καλέσουν τον Βαξεβάνη στην Προανακριτική

Οι θρασύδειλοι φίλοι Μανιαδάκη – Φρουζή δεν τόλμησαν να καλέσουν τον Βαξεβάνη στην Προανακριτική

«Δείξε μου τον φίλο σου…» λέει ο θυμόσοφος λαός και δίκιο έχει. Οι φίλοι και γνωστοί των Κ. Φρουζή και Ν. Μανιαδάκη αντί να καλέσουν στην Προανακριτική τον Κώστα Βαξεβάνη να καταθέσει, έπαιζαν κρυφτό, κάνοντας πως δεν είδαν και δεν διάβασαν την επιστολή που είχε στείλει ο εκδότης του Documento στον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα.

Στις 11/2/2020, ο Κ. Βαξεβάνης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητώντας να κληθεί να καταθέσει για όσα του καταλόγιζαν προγενέστεροι μάρτυρες. Δηλαδή, οι φίλοι και γνωστοί του Θ. Πλεύρη, Ν. Μανιαδάκης και Κ. Φρουζής αλλά και οι Ελ. Ράικου και Γ. Τσατάνη. Το προεδρείο της Προανακριτικής δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα του εκδότη, ενώ δεν συζητήθηκε ποτέ σε συνεδρίαση της Επιτροπής η επιστολή του. Γιατί άραγε;

Σε σχετικές ερωτήσεις του documentonews.gr προς τα μέλη της πλειοψηφίας, εκείνα πέταγαν τη μπάλα στην κερκίδα, απαντώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέμεινε στην κλήση του εκδότη του Documento. Δηλαδή, για τους βουλευτές της ΝΔ το δικαίωμα στην κατάθεση κάποιου που έχει ζητήσει αυτοβούλως να κληθεί για να εξεταστεί εξαρτάται από το αν η αξιωματική αντιπολίτευση επέμενε ή όχι στην κλήση του. Προφανώς, δεν πρόκειται για ελλειμματική αντίληψη δικαιωμάτων ή υποχρεώσεων, αλλά για ατόφια θρασυδειλία. Γιατί ήταν πολύ βολική η αδιαφορία επί του αιτήματος του Βαξεβάνη μπροστά στον καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων που θα προκαλούσαν τα λεγόμενά του για την πλειοψηφία, τους χειρισμούς της και το σκάνδαλο Novartis ή τα πεπραγμένα των Ράικου – Τσατάνη.

Επιπλέον, πριν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ οδηγηθούν στο θεσμικό αδιέξοδο του Επιστημονικού Συμβουλίου, αποπειράθηκαν να καλέσουν -για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά- μη πολιτικά πρόσωπα στην Επιτροπή με την ιδιότητα των υπόπτων. Πρόκειται για τους Γ. Φιλιππάκη, Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου. Τα εν λόγω πρόσωπα, κατά το παραλογικό σκεπτικό της πλειοψηφίας, θεωρούνται μέλη της «συμμορίας Παπαγγελόπουλου». Πουθενά και ποτέ δεν αναφέρθηκε το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη. Παρά ταύτα, η θρασυδειλία της ΝΔ έφτασε στο σημείο να εντάξει στο πόρισμά της τον εκδότη του Documento, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη ρεβανσιστική εμμονή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος -όπως έχει ξαναγράψει το documentonews.gr- μόνο της ευθείας οδού δεν είναι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter