Οι Τούρκοι διαψεύδουν τους Κούρδους για τα χημικά όπλα

Οι Τούρκοι διαψεύδουν τους Κούρδους για τα χημικά όπλα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, διέψευσε τις κατηγορίες των Κούρδων περί χρησιμοποίησης χημικών όπλων στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε κάθε κατηγορία περί χρησιμοποίησης χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό στη Ρας Αλ Αΐν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε το ότι «ο στρατός της χώρας δεν διαθέτει χημικά όπλα, όλοι το γνωρίζουν».

Η καταγγελία των Κούρδων για χρήση μη συμβατικών όπλων

Οι Κούρδοι ανέφεραν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης το ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν μη συμβατικά όπλα στην επίθεση κατά της Ρας Αλ Αΐν, αναφέροντας ως παράδειγμα τη χρήση λευκού φωσφόρου και ναπάλμ. Συγκεκριμένα, η κουρδική πλευρά, σημείωσε στην καταγγελία της: «Σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η τουρκική επίθεση εναντίον του Ρας αλ-Άιν διεξάγεται με κάθε τύπο όπλων. Μπροστά στην προφανή αποτυχία του σχεδίου του, ο (τούρκος πρόεδρος Ταγίπ) Ερντογάν προσφεύγει σε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, όπως ο φώσφορος ή οι ναπάλμ»,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter