Οι Τούρκοι στέλνουν τους μετανάστες για να μας χτυπήσουν πισώπλατα αν γίνει πόλεμος, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Οι Τούρκοι στέλνουν τους μετανάστες για να μας χτυπήσουν πισώπλατα αν γίνει πόλεμος, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα μίσους επιδόθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος, ανήμερα Χριστούγεννα.

Στο εορταστικό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος, αφού παρουσίασε την οπτική της εκκλησίας για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό κάνοντας λόγο για «λεγόμενους μετανάστες» που «αποστέλλονται (από την Τουρκία) για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα». Οι μετανάστες, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, φτάνουν στο νησί όχι λόγω των πολέμων και της φτώχειας στις πατρίδες τους, αλλά ώστε σε περίπτωση πολέμου να συνταχθούν με την Τουρκία, σκεπτικό που παρουσιάζει με μία περικοπή από την Έξοδο.

Το κήρυγμα μίσους τους Αρχιεπισκόπου Κύπρου πυροδότησε αντιδράσεις, με το ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για «δηλητηριώδεις απόψεις».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιο του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πέρα τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας.

»Η σιωπή στα όσα απαράδεκτα πολλές φορές λέει ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνενοχή που τελικά οδηγεί στην αποθράσυνση. Ευθύνη φέρουν και αυτοί που τα αναμεταδίδουν ως Ευαγγέλιο, όπως το κρατικό κανάλι, αλλά και όσοι τα ανέχονται και δεν τολμούν να επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος, η κυβέρνησή του και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δικοινοτική πατρίδα. Το βέβαιο είναι ότι οι δηλητηριώδεις απόψεις του Αρχιεπισκόπου που ακούστηκαν χτες δεν εκπροσωπούν όλους όσοι πιστεύουν στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter