Οι τράπεζες αρνούνται την χρηματοδότηση γηπέδων και ανάβουν φωτιές σε ΑΕΚ και ΠΑΟ

Οι τράπεζες αρνούνται την χρηματοδότηση  γηπέδων και ανάβουν φωτιές σε ΑΕΚ και ΠΑΟ

Φρένο στην χρηματοδότηση γηπέδων (αφορά εν προκειμένω τα νέα γήπεδα της ΑΕΚ και του παναθηναϊκού) φέρεται να βάζουν οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον τραπεζικό αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα insider.gr και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τόσο η «Αγιά Σοφιά» στη Να Φιλαδέλφεια όσο και τα όποια σχέδια για νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα πάνε κι άλλο πίσω μέχρις ότου βρεθούν χρηματοδότες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θεωρούν ότι πλέον τα γήπεδα δεν φέρνουν έσοδα, καθώς σπάνια μπορούν να γεμίζουν. Παράλληλα, σχεδόν μηδενικές είναι και οι πωλήσεις που σημειώνουν οι εμπορικοί χώροι εντός των γηπέδων, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου ελάχιστοι είναι πλέον τα καταστήματα που λειτουργούν.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τον έντονο προβληματισμό, σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Και τα δυο γήπεδα για να κατασκευαστούν χρειάζονται τραπεζική χρηματοδότηση, ωστόσο αυτό δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την στιγμή που οι τράπεζες δεν εξασφαλίζονται για την τοποθέτηση των χρημάτων τους, όπως υποστηρίζουν.

Το ρεπορτάζ στο insider.gr αναφέρει ακόμη ότι άνθρωποι τόσο του τραπεζικού όσο και του κατασκευαστικού κλάδου ανέφεραν ότι -σε αυτή τη συγκυρία- τα γήπεδα των 30.000 ή 40.000 θέσεων στην χώρα μας είναι αδύνατον να γεμίσουν, λόγω και της οικονομικών συνθηκών. Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την απόσβεση της επένδυσης.

Έτσι, ενώ θα «έβλεπαν» τη χρηματοδότηση ενός γηπέδου της τάξης των 15.000 με 18.000 θέσεων, πολύ δύσκολα θα ενέκριναν τη χρηματοδότηση ενός επενδυτικού σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία γηπέδων 30.000 ή 35.000 θέσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter