«Οι τραπεζίτες να κοιμούνται ανήσυχοι» προειδοποιεί ο Πολάκης για τις αποκαλύψεις του Documento (Photos)

«Οι τραπεζίτες να κοιμούνται ανήσυχοι» προειδοποιεί ο Πολάκης για τις αποκαλύψεις του Documento (Photos)

Στις αποκαλύψεις του Documento για τα σκάνδαλα της Πειραιώς με πρωταγωνιστές τη διοίκηση της τράπεζας και μεγαλόσχημους του επιχειρείν στάθηκε ο Παύλος Πολάκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, προειδοποιώντας παράλληλα τους τραπεζίτες «να κοιμούνται ανήσυχοι» για όσα θα ακολουθήσουν.

«Φέρατε μια διάταξη που λέει πως εάν πέσει ο τζίρος κατά 85%, τότε θα ανασταλούν για λίγους μήνες οι επιταγές» είπε εισαγωγικά ο πρώην αν. υπουργός Υγείας και πέρασε στο προκείμενο δείχνοντας το πρωτοσέλιδο του Documento στο Σώμα:

«Ο κ. Μεγάλου (πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας Πειραιώς) χαρίζει και σβήνει 148 εκατ. στον Πηλαδάκη για τα καζίνο ενώ την ίδια στιγμή έβαλε το ¨Ερρίκος Ντυνάν¨ 30 εκατ. ευρώ ¨μέσα¨, παίζοντας καθυστέρηση και μη αποδεχόμενος μέχρι τις ευρωεκλογές την αγορά που κάναμε σε συνεργασία με το ίδρυμα Ωνάση -έναντι 100 εκατ. ευρώ- για να περάσει το νοσοκομείο στο Δημόσιο».

«Τίποτα δεν θα ξεχαστεί και οι τραπεζίτες να κοιμούνται ανήσυχοι γιατί αυτή η διάταξη που περάσατε για να τους ¨καθαρίσετε¨ βγήκε αντισυνταγματική» προειδοποίησε και κατέληξε συμπεραίνοντας: «Άρα, θα πάμε πάλι από την αρχή».

«Ποιος φταίει για το φιάσκο του ΕΚΕΑ;»

Νωρίτερα, ο αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «ποιος φταίει και ξέμεινε από τεστ το ΕΚΕΑ», συνδέοντας το ζήτημα με την ανάθεση διεξαγωγής τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στο οποίο εργαζόταν ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κάλεσε δε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα νοσοκομεία μέχρι τις 31/12/2021. «Μου ήρθε πληροφορία ότι θα το κάνετε, ελπίζω να το υλοποιήσετε» ανέφερε και προέτρεψε τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να επιτρέψει στα νοσοκομεία να προκηρύσσουν διαγωνισμούς «όχι για να ξαναγυρίσουν τα τρωκτικά – εργολάβοι, αλλά για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας που κάναμε εμείς, εξοικονομώντας πάρα πολλά χρήματα και αυξάνοντας κατά 300 ευρώ τους μισθούς των υπαλλήλων». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter