Οι τρεις κορυφαίοι πόιντ γκαρντ της Ευρωλίγκας!

Οι τρεις κορυφαίοι πόιντ γκαρντ της Ευρωλίγκας!

Είμαστε και πάλι εδώ! Το Eurohoops για τρίτη διαδοχική σεζόν παρουσιάζει τους κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκας που “έλαμψαν” με την παρουσία τους σε κάθε θέση.

Του Γιώργου Ορφανάκη / info@eurohoops.net

Οι 16 ομάδες της διοργάνωσης δίνουν κάθε εβδομάδα τις δικές τους “μάχες” για να αναρριχηθούν όσο γίνεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους τους.

Τα πάντα θα κριθούν φυσικά από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι οι ίδιοι οι παίκτες! Κάποιοι “λάμπουν” περισσότερο από κάποιους άλλους, διεκδικούν σε εβδομαδιαία φάση το βραβείο του πολυτιμότερου και εκτοξεύουν τις μετοχές τους.

Το Eurohoops παρουσιάζει τους TOP 3 πόιντ γκαρντ σε κάθε θέση με βασικά κριτήρια την ατομική απόδοση του παίκτη και τη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας…

Εκτός λίστας έμειναν την τελευταία στιγμή οι: Φακούντο Καμπάτσο και Σέρχι Ροντρίγκεθ

Κώστας Σλούκας

Στατιστικά: 11.4 πόντοι, 4.8 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ, 48.7% τρίποντα, 15.6 PIR

Η Φενέρμπαχτσε προελαύνει στη φετινή Ευρωλίγκα και βασικός “μαέστρος” της είναι ο Κώστας Σλούκας. Έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Τάιλερ Ένις, οι αρμοδιότητες του Έλληνα γκαρντ αυξήθηκαν σημαντικά αλλά αυτό δεν έδειξε να τον επηρεάζει. Κάθε άλλο!

Με 11.4 πόντους, 4.8 ασίστ και το εξαιρετικό 48.7% έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ο Σλούκας είναι καταπληκτικός σε σκορ και δημιουργία ανεβάζοντας επίπεδο όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Οι ψηλοί απολαμβάνουν συνεχώς τις πάσες του μέσα από τις πικ εν ρολ συνεργασίες και όταν αυτό δεν συμβεί, ο ηγέτης της Φενέρ εκτελεί με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αποθεώσει ουκ ολίγες φορές τον Σλούκα και αυτό μόνο τυχαία δεν είναι. Ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της φετινής Ευρωλίγκας (βάσει ράνκινκ και συνεισφοράς), στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του ως βασικός άξονας της πρωτοπόρου ομάδας του βαθμολογικού πίνακα. Πώς να μην βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας;

Νικ Καλάθης

Στατιστικά: 11.1 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 8.1 ασίστ, 12.9 PIR

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται! Ο Νικ Καλάθης είναι ο ποιοτικότερος πόιντ γκαρντ της Ευρωλίγκας και το αγωνιστικό ταβάνι του φτάνει ψηλότερα από κάθε άλλου. Η παρουσία του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αποτελεί ευλογία για τους “πράσινους” και οι 8.1 ασίστ επιβεβαιώνουν πως οι συμπαίκτες του θα πρέπει να του… χαρίσουν ένα κομμάτι του μισθού τους.

Υπήρξαν δύο αναμετρήσεις στις οποίες ήταν αρνητικός αλλά σε γενικές γραμμές ο Καλάθης δίνει συνέχεια στην εξωφρενικά καλή περσινή σεζόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναδειχθεί ξανά κορυφαίος δημιουργός των Ευρωπαϊκών γηπέδων και είναι πολύ πιθανό να “σπάσει” το προσωπικό ρεκόρ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 με 8 τελικές πάσες.

Το impact του Καλάθη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού τον μετατρέπει στην πλέον πολύτιμη μονάδα του ρόστερ και αναγκάζει τον Ρικ Πιτίνο να τον αποθεώσει με το καλημέρα! Σκοράρει, πασάρει, ορίζει τον ρυθμό, παίζει καταπληκτική άμυνα και υποπίπτει σε μόλις 2 λάθη ανά παιχνίδι παρά το γεγονός πως τα πάντα περνούν από τα χέρια του. Μοναδικός στο είδος του…

Βασίλιε Μίτσιτς

Στατιστικά: 11.6 πόντοι, 5.4 ασίστ, 46.3% τρίποντα, 13.8 PIR

Η χρονιά της υπέρβασης! Σε μία περιφερειακή γραμμή που περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα όπως αυτά των Ροντρίγκ Μπομπουά και Σέιν Λάρκιν, ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει πραγματοποιήσει το δικό του αγωνιστικό μπαμ και θεωρείται δικαίως ο MVP της Αναντολού Εφές.

Ο Σέρβος γκαρντ αποδίδει… εξωφρενικά καλά εντός παρκέ και με μέσο όρο 11.6 πόντους, 5.4 ασίστ και 46.3% στα τρίποντα έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Η παρουσία του εντός παρκέ προσδίδει στην Εφές σιγουριά και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Εργκίν Αταμάν τον χρησιμοποιεί περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του ρόστερ.

Η αναλογία αρχικών προσδοκιών και απόδοσης είναι συντριπτικά υπέρ του Μίτσιτς και αυτός είναι ο λόγος που κερδίζει μία θέση στο top 3, αφήνοντας εκτός τον Φακούντο Καμπάτσο. Η παροιμιώδης σταθερότητα προσθέτει “λάμψη” στα φετινά κατορθώματα του Σέρβου και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πόσο καιρό θα καταφέρει να αγωνίζεται σε αυτά τα επίπεδα.

Πηγή: eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter