Οι τρεις σημαντικές ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του τουρισμού

Οι τρεις σημαντικές ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον του τουρισμού

Διευκρινήσεις για τα στάδια που θα ακολουθήσει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού μετά την σταδιακή άρση των μέτρων έδωσε μιλώντας στο Θέμα FM ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος το χαρακτήρισε «ένα πάρα πολύ συγκροτημένο, επαγγελματικό σχέδιο» σε τουρισμό και αγορά, βοηθούντων και των καλών επιδημιολογικών δεδομένων, όπως είπε αφού έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο, ειδικότερα, για σταδιακό άνοιγμα τριών φάσεων:

  • Από σήμερα και ως τις 15 Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο θα γίνονται «έλεγχοι για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, όποιος μπαίνει σήμερα στην ελληνική επικράτεια τεστάρεται, παραμένει για μια διανυκτέρευση έως ότου υπάρχουν αποτελέσματα».
  • Από τις 15 Ιουνίου ως 30 Ιουνίου, με αεροδρόμια υποδοχής την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη «όποιος έρχεται από ‘ασφαλές’ αεροδρόμιο (σ.σ. δηλαδή από περιοχή χωρίς μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο) θα υπόκειται σε δειγματοληπτικό έλεγχο ενώ όλοι οι υπόλοιποι που προέρχονται από μη ασφαλείς προελεύσεις θα υπόκεινται σε καθολικό έλεγχο». Αν υπάρξει κρούσμα, τότε ακολουθεί η γνωστή διαχείριση. Όμως, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε και κάτι ακόμη, ότι «στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων εκείνο που θα αξιολογούμε, είναι η αρχική χώρα προέλευσης, άρα εκείνος που έρχεται transit από επικίνδυνη χώρα, εν τέλει θα ελέγχεται».
  • Από 1 Ιουλίου θα ανοίξουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter