Οι τρεις συνεχόμενες «εργάσιμες» Κυριακές προκαλούν αντιδράσεις και απεργία

Οι τρεις συνεχόμενες «εργάσιμες» Κυριακές προκαλούν αντιδράσεις και απεργία

Αντιδρούν κάποια σωματεία εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου για τις τρεις συνεχόμενες Κυριακές που θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα λόγω του “εορταστικού ωραρίου”, ανάμεσά τους και ο σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου χάρτου και ψηφιακών μέσων Αττικής. 

Για αύριο ο ΣΥΒΧΨΑ έχει προκηρύξει απεργία στο χώρο του βιβλίου και στα καταστήματα Public απαιτώντας να σταματήσει η εργασία τις Κυριακές. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει:

«Η Κυριακή αυτή (15/12/19) είναι η πρώτη από τις 3 συνεχόμενες «εργάσιμες» Κυριακές του (ούτως ή άλλως εξαντλητικού για τον κόσμο που εργάζεται σε μαγαζιά) Δεκέμβρη ενώ για πολλές εργαζόμενες και πολλούς εργαζόμενους στα καταστήματα του δήμου Αθήνας και σε άλλες περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως «τουριστικές» έχει προηγηθεί η περίοδος Μαϊου-Οκτωβρίου κατά την οποία τα μαγαζιά λειτουργούν κάθε Κυριακή, πλέον βάσει και πλειοψηφικής απόφασης του ΣτΕ.

Επιπλέον, αυτή η Κυριακή έρχεται μετά από την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου (σε πλήρη συμπαιγνία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα), που ανάμεσα στις πολλές αντεργατικές-αντικοινωνικές διατάξεις του περιλαμβάνει τελικά και νέο χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία, καθώς καταργεί πλέον την αργία και για όσους κι όσες εργάζονται σε κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης. Κάτι που άλλωστε από νωρίς είχαμε διαβλέψει και τονίσει. Ότι με την αρχική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα, ολοένα και περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων θα κληθούν τελικά για δουλειά τις Κυριακές. 

Να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε το δίκαιο, διαχρονικό και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται. Ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος. Ενάντια και στα κατασταλτικά σχέδια για την ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των ταξικών – κοινωνικών αγώνων. Ενάντια και στις δικάστικες αποφάσεις που διαφυλάσσουν τη νομιμότητα της εκμετάλλευσής μας.»

Να σημειωθεί ότι στις 10.30 πμ στο Athens Metro Mall του Αγίου Δημητρίου έχει προαναγγελθεί απεργιακή συγκέντρωση.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter