Οι Τσέχοι αψηφούν τον κορονοϊό παρά τις δύο νέες εστίες μόλυνσης

Οι Τσέχοι αψηφούν τον κορονοϊό παρά τις δύο νέες εστίες μόλυνσης

Οι πολίτες της Τσεχίας επέστρεψαν σήμερα σε εστιατόρια και σχολεία, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό.

Η Τσεχία ανοίγει σταδιακά την οικονομία της, από την 20η Απριλίου, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός και περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν. Εκ των περίπου 9000 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, τα δύο τρίτα έχουν αποθεραπευτεί, με τη χώρα να μετρά 315 θανάτους.

Εντούτοις, η χώρα κατέγραψε δύο νέες εστίες μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ αυτών σε ένα ορυχείο στο ανατολικό της τμήμα όπου 221 εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19.

Αξιωματούχοι υγείας, πάντως, διαβεβαιώνουν πως η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να συνεχιστεί.

Από σήμερα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μονάχα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους. Πολλοί, ωστόσο, πολίτες λένε ότι θα συνεχίσουν να τις φορούν.

«Δεν έχει τελειώσει, νομίζω ότι δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά προσεκτικοί. Όμως, είναι πιο ευχάριστο χωρίς τη μάσκα», λέει η Σουζάνα Κιράγιοβα, καθώς ο 18 μηνών γιος της διασχίζει τρέχοντας τη διάσημη Γέφυρα του Καρόλου, που είναι σχεδόν άδεια χωρίς την παρουσία τουριστών.

Τα ξενοδοχεία ξανάνοιξαν και καταστήματα όπως τα κέντρα τατουάζ ξαναλειτουργούν. Τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις των δημοτικών σε εθελοντική βάση.

Οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα, με την παρουσία 500 ανθρώπων να επιτρέπεται από την 8η Ιουνίου και 1000 δύο εβδομάδες αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter