Οι βουλευτές της Ηλείας ξέχασαν…

Οι βουλευτές της Ηλείας ξέχασαν…

Ένα ανθρώπινο ποτάμι από άνδρες και μαυροφορεμένες γυναίκες, συγγενείς των νεκρών και φίλοι των οικογενειών τους, ανηφόρησε σήμερα το απόγευμα στον λόφο του θανάτου της μαρτυρικής Αρτέμιδας του δήμου Ζαχάρως, εκεί όπου το 2007, πριν από δεκατέσσερα χρόνια βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες δεκάδες αθώοι πολίτες.

Ανάμεσά τους τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, η μητέρα και η σύζυγος της οικογένειας του τραγικού πατέρα Γιώργου Παρασκευόπουλου. Στο σημείο που βρέθηκε σφιχταγκαλιασμένη η οικογένεια μετά το πέρασμα της φωτιάς, ο άτυχος πατέρας έχτισε πριν από χρόνια ένα μικρό πέτρινο εκκλησάκι με σκοπό να μείνουν για πάντα στη μνήμη χαραγμένα τα αγαπημένα του πρόσωπα που έχασε τόσο άδικα.

Το σκηνικό του θανάτου συμπληρώνει η καμένη μηχανή του αγροφύλακα Σιορδίνη Ιωάννη που ενώ είχε γλυτώσει από την φωτιά επέστρεψε με την μηχανή του για να γλιτώσει την γιαγιά με τα εγγόνια της που κινδύνευαν. Αλλά τελικά κάηκε μαζί τους…

Μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης έγινε και φέτος το καθιερωμένο μνημόσυνο με την παρουσία του Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας Χρυσόστομου.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στην «στροφή του θανάτου» στα εικονοστάσια των νεκρών της Αρτέμιδας, εκεί όπου έχασαν την ζωή τους οι δύο εποχικοί δασοπυροσβέστες και αρκετοί πολίτες που δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Οι πρόσφατες σοβαρές καταστροφές στην Ηλεία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πριν λίγες ημέρες στον νομό, δυστυχώς φαίνεται ότι δεν ευαισθητοποίησαν τους πέντε βουλευτές του νομού, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι αγνόησαν για μια ακόμη φορά τον πόνο των συγγενών.

Κανείς τους δεν παρέστη στο μνημόσυνο για να πει έστω… μια λέξη ανθρωπιάς και συμπάθειας στους συγγενείς των νεκρών, προκαλώντας με την στάση τους αλγεινή εντύπωση, πίκρα, αρνητικά σχόλια και ψιθύρους…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter