Οι Βράχοι υποκλίθηκαν στους Villagers of Ioannina City

Οι Βράχοι υποκλίθηκαν στους Villagers of Ioannina City

Αποθεώθηκαν οι «χωριάτες» στο κλείσιμο της ακουστικής περιοδείας τους.

Με ένα θριαμβευτικό διήμερο live στη σκιά των βράχων του Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα ολοκληρώθηκε η Revival Acoustic Tour 2021 των Villagers of Ioannina City.

Από τις 17 Αυγούστου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου οι αγαπημένοι «χωριάτες» του ελληνικού κοινού έδωσαν 17 συναυλίες σε 16 πόλεις της Ελλάδας, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν sold out, όπως εκείνη της 19ης Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ορέστης Μακρής στη Χαλκίδα, με όλα τα έσοδα να διατίθενται προς ενίσχυση των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας.

“Αυτή τη φορά είμαστε εμείς χαμηλά κι εσείς ψηλά” είπε ο Αλέξης Καραμέτης καλησπερίζοντας το κοινό που γέμισε (στο ποσοστό που το επέτρεψαν οι συνθήκες) και τις δύο βραδιές το Θέατρο Βράχων καταδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα αυτής της περιοδείας.

Η υπερυψωμένη σκηνή έδωσε τη θέση της στη στρογγυλή θεατράλε, πάνω στην οποία προβάλλονταν όσα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε γιγαντοοθόνες.

Τα ηλεκτρικά όργανα και οι ντάνες από ενισχυτές αντικαταστάθηκαν από ακουστικές κιθάρες και κοντραμπάσο και μόνο τα πνευστά που δίνουν το παραδοσιακό ηχόχρωμα στον ήχο των VIC έμειναν ανεπηρέαστα.

Για δύο ολόκληρες ώρες το συγκρότημα παρουσίασε το υλικό που κάνει δύο κόσμους που μοιάζουν διαφορετικοί να γίνονται ένα. Αφού μας καλωσόρισαν στην… ακουστική εποχή του Υδροχόου τραγούδησαν για τα δάση που θέλουμε ελεύθερα και καθαρά και όχι καμμένα και λεηλατημένα, τραγούδησαν για τον πατέρα Ήλιο που θέλουμε να μας φωτίζει και όχι να μας καίει.

Τραγούδησαν για όσους αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην ξενιτιά, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τον Αρη, για την αδικία, πριν τα πάρουν όλα… ζβάρα και κάνουν όλους όσοι λικνίζονταν στους ψυχεδελικούς ρυθμούς του Dance of Night και του Father Sun να χορεύουν αγκαλιά Πωγωνίσιο! Τραγούδησαν και για τον Οδυσσέα από τους Razastarr που χτυπήθηκε και αφέθηκε να ξεψυχήσει αβοήθητος στην άκρη ενός σκοτεινού επαρχιακού δρόμου. Το πρωινό πριν από τη συναυλία του Σαββάτου τελέστηκε το μνημόσυνό του…

Οι Villagers, που πριν από δύο χρόνια δεν δίστασαν να ρισκάρουν δισκογραφικά με το “Age of Aquarius”, φέτος ρίσκαραν και συναυλιακά. Όπως και τότε έτσι και τώρα δικαιώθηκαν. Για την ακρίβεια, αποθεώθηκαν όχι επειδή μας έχουν λείψει οι συναυλίες αλλά επειδή μας έκαναν να περάσουμε πάρα πολύ καλά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter