Οι Χούθι «χτύπησαν» και την Tesla: «Παγώνει» η παραγωγή αυτοκινήτων

Οι Χούθι «χτύπησαν» και την Tesla: «Παγώνει» η παραγωγή αυτοκινήτων

Το διεθνές εμπόριο δέχεται σοβαρό πλήγμα από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Έλον Μασκ, δεν ξέφυγε από τις συνέπειες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η εταιρεία θα «παγώσει» το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου τουλάχιστον, λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις ανταλλακτικών, ως απόρροια των επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι η παύση θα μπορούσε να αναστείλει την κατασκευή περίπου 5.000 έως 7.000 αυτοκινήτων.

Η διακοπή της άκρως σημαντικής ναυτιλιακής διαδρομής προς τη Μεσόγειο, η οποία ανάγκασε τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την εναλλακτική – και πολύ μεγαλύτερη – διαδρομή γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής, επηρεάζει βαθιά το παγκόσμιο εμπόριο, το οποίο μειώθηκε κατά 1,3% τον Δεκέμβριο .

«Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι σχετικές αλλαγές στις οδούς μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, έχουν = αντίκτυπο στην παραγωγή στο Γκρουνχάιντε (Grünheide)», δήλωσε η εταιρεία. 

«Οι σημαντικά μεγαλύτεροι χρόνοι μεταφοράς δημιουργούν κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα, η Tesla δέχτηκε ακόμα ένα πλήγμα, αφού την ξεπέρασε σε πωλήσεις ο Κινέζος ανταγωνιστής της BYD, που ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος σε πωλήσεις κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο . 

Η BYD, που σημαίνει Build Your Dreams (χτίσε τα όνειρά σου), ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ από το 2008.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter