Οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχαναν 2,4 εκατ. ψήφους χωρίς τη Μέρκελ στο «τιμόνι»

Οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχαναν 2,4 εκατ. ψήφους χωρίς τη Μέρκελ στο «τιμόνι»

Αυτό τουλάχιστον φανέρωσε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για τη Handelsblatt, που διεξήχθη με ερωτήματα προς ψηφοφόρους του CDU. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν αύριο διεξάγονταν εκλογές και οι Χριστιανοδημοκράτες δεν είχαν την Άνγκελα Μέρκελ στο «τιμόνι», τότε το κόμμα θα έχανε το 23% της εκλογικής του δύναμης, ήτοι 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα επέλεγαν άλλο πολιτικό σχηματισμό. 

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένει ότι η πολιτική κατάσταση θα χειροτερέψει χωρίς την καγκελάριο Μέρκελ. Βελτίωση, ιδίως στους τομείς της περιβαλλοντικής, της εξωτερικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής αναμένει μόνο το 24% του συνόλου των Γερμανών πολιτών στην μετά-Μέρκελ εποχή υπό έναν νέο ηγέτη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU). Αυτήν την απαισιόδοξη εκτίμηση συμμερίζεται και το 46% των ψηφοφόρων του CDU.

Κατά του AfD αλλά και του Die Linke

Αυτό που έγινε επίσης σαφές μέσω της δημοσκόπησης, είναι πως το 77% των ερωτηθέντων δεν θέλουν να σκέφτονται την πιθανότητα άμεσης ή έμμεσης συνεργασίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με το ακροδεξιό ΑfD. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι του CDU απορρίπτουν την εν λόγω προοπτική σε ποσοστό 82%.

Πάντως, ούτε το Die Linke (η γερμανική Αριστερά) έχει «ερείσματα» εντός του CDU. Μόνο το 28% των ερωτηθέντων επιθυμεί συνεργασία με την Αριστερά, ωστόσο οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών φαίνονται… διαλλακτικοί σε προοπτική συνεργασίας του CDU με το Die Linke σε ορισμένα κρατίδια στην Ανατολή (υπέρ το 66%). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter