Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που προσφέρεται όσο καμία άλλη για επικές βραδιές στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα και άλλες λιχουδιές (ό,τι προτιμάει ο καθένας, δεν κρίνουμε). Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την ταινία που θα κρατήσει συντροφιά σε ‘σένα και την παρέα σου, κατά προτίμηση κάτι γιορτινό, ασορτί με το κλίμα των ημερών των Χριστουγέννων. Θεωρώντας λοιπόν ότι έχεις ήδη εξοπλιστεί με μια καλή smart TV (τόσες κορυφαίες τηλεοράσεις κυκλοφορούν άλλωστε στην αγορά), εμείς παίρνουμε την πρωτοβουλία και σου προτείνουμε τις καλύτερες ταινίες για τις βραδιές του Δεκεμβρίου που θα βρεις στις διάφορες πλατφόρμες streaming!

Die Hard

Ο μύθος λέει πως δεν είναι Χριστούγεννα αν ο Bruce Willis ως John McClane δεν πει το αλησμόνητο «Yippee ki-yay, mo********er» στο Nakatomi Plaza. Ναι, τα βάζει με μια χούφτα τρομοκρατών, κρέμεται στο κενό από ύψος δεκάδων ορόφων, πατάει σε γυαλιά με γυμνά πόδια. Ε, και; Μια ταινία που έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του καλτ, το Die Hard γυρίστηκε το μακρινό 1988 όμως βλέπεται άνετα ακόμα και σήμερα -και για πολλά χρόνια ακόμα. Στον ρόλο του «κακού» (ένας από τους πιο αγαπημένους «κακούς», ομολογουμένως) Hans Gruber ο αξέχαστος Alan Rickman.

Edward Scissorhands

Ο Johnny Depp σε έναν εκπληκτικό ρόλο, πριν οι νεότεροι τον συνηθίσουν ως Jack Sparrow. Το Edward Scissorhands είναι ένα ρομάντζο με έναν από τους πλέον ευφάνταστους πρωταγωνιστές, έναν τρομακτικό αλλά ευαίσθητο τύπο με ψαλίδια αντί για χέρια! Πράος και καλοκάγαθος, περνάει τα πάνδεινα, αποδεικνύοντας ότι η καλοσύνη δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική εμφάνιση ή την κανονικότητα. Η αφήγηση ακολουθεί ιδανικό ρυθμό, ο Depp είναι απίθανος ενώ η εικόνα πλαισιώνεται από το επιβλητικό soundtrack του Danny Elfman. Παραγωγή του Tim Burton. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Home Alone

Τι γίνεται όταν η οικογένεια McCallister φεύγει για Χριστούγεννα στο Παρίσι, ξεχνώντας όμως τον μικρό Kevin πίσω στο σπίτι; Το πιθανότερο είναι πως γνωρίζεις την απάντηση αφού από το 1990 μέχρι σήμερα, θα πρέπει να έχεις δει το Home Alone -το πρώτο- διψήφιο αριθμό φορών, αλλά είμαστε σίγουροι ότι το απολαύσεις ξανά σαν να μην τρέχει τίποτα! Ο Macaulay Culkin στον ρόλο που τον έκανε γνωστό στο κοινό -σε ηλικία μόλις 10 ετών- βρίσκει διαρκώς νέους ξεκαρδιστικούς τρόπους να κρατά μακριά τους διαρρήκτες που έχουν βάλει στο μάτι το σπίτι του προσφέροντας άφθονο γέλιο. Ξανά.

The Polar Express

Το The Polar Express είναι μία από τις πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων που περιλαμβάνει η λίστα μας -σε τελική ανάλυση αν υπάρχει μια εποχή για να βγάλεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου, είναι τα Χριστούγεννα! Μια παραγωγή του Robert Zemeckis ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί παρέα με τον Tom Hanks (οι ηθοποιοί έχουν ψηφιοποιηθεί με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο), θα σε μεταφέρει στον Βόρειο Πόλο με την ομώνυμη ταχεία, σε ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, κάνοντάς σε στο τέλος να πιστέψεις στον Άγιο Βασίλη.

Mickey’s Christmas Carol

Η Disney και ο Mickey Mouse των 80s δεν είχαν καμία σχέση με τη σημερινή τους εικόνα, γι’ αυτό και το Mickey’s Christmas Carol εξέπληξε κοινό και κριτικούς εκείνη την εποχή. Με διάρκεια μόλις 26 λεπτών, είναι ένα παραμυθάκι κινουμένων σχεδίων που βλέπεται άνετα, ακόμα και ως… ορεκτικό άλλης ταινίας. Στην ουσία διηγείται το A Christmas Carol του Dickens, με τον Scrooge McDuck στον ρόλο του Ebenezer Scrooge, τον Donald Duck ως ανιψιό Fred και τον Mickey Mouse ως Bob Cratchit, τον υπάλληλο που ζητά μισή μέρα άδεια την ημέρα των Χριστουγέννων. Μπορεί να μην έχει τη σημερινή λάμψη της Disney, όμως θα το απολαύσεις μέχρι τέλους.

How the Grinch Stole Christmas

Οι ρόλοι με τα πράσινα γενικώς πάνε πολύ στον Jim Carrey. Ο ηθοποιός που λατρέψαμε άπαντες στη Μάσκα -μεταξύ άλλων- αυτή τη φορά μεταμορφώνεται στον Grinch, πρωταγωνιστώντας στη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Dr. Seuss ταινία, How the Grinch Stole Christmas. Κλασσικό χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι, διηγείται (με τη μαγευτική φωνή του Anthony Hopkins) την ιστορία ενός τέρατος που ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων αφού πρώτα έχει σπείρει την καταστροφή με όποιον τρόπο φαντάζεσαι. Πάρε χαρτομάντηλα να ‘χεις πρόχειρα, θα τα χρειαστείς.

Scrooged

Το Scrooged είναι ίσως η πιο κλασική πρόταση της λίστας μας -υπό την έννοια ότι έχουμε αποφύγει τα αρκετά παλιά αριστουργήματα που ενδεχομένως να μην ενθουσιάζουν τους νεότερους. Το Scrooged λοιπόν κυκλοφόρησε το 1988 και βασίζεται στο A Christmas Carol, τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens από το 1843. Ο Bill Murray που βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνει ρεσιτάλ για ακόμα μια φορά, με την ενέργειά του να είναι εκείνη που «κουβαλά» την ταινία, ακόμα κι όταν εκείνη κάνει κοιλιά. Ένα εμπορικό φιλμ που στηλιτεύει την εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων. Oh wait…

Elf

Άλλη μια χριστουγεννιάτικη κωμωδία που βλέπεται άνετα για πολλοστή φορά, το Elf αποτελεί μία από τις καλύτερες ομολογουμένως δουλειές του Will Ferrell. Ο Buddy είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώνει παρέα με τα ξωτικά στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη. Αν και θεωρεί ότι είναι ξωτικό και ο ίδιος, στην πορεία συνειδητοποιεί ότι είναι άνθρωπος, αναλαμβάνοντας μια διπλή αποστολή: να πάει στη Νέα Υόρκη για να βρει τον πραγματικό του πατέρα και να τον βοηθήσει να βγει από τη λίστα των άτακτων του Άγιου Βασίλη! Χαριτωμένο και ευχάριστο, βγάζει γέλιο.

Bad Santa

Αν θες κάτι διαφορετικό από τα συνήθη εορταστικά παραμυθάκια, τότε το Bad Santa είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα. Δεν είναι για όλους, στο ξεκαθαρίζουμε, όμως αν εμπίπτεις στο κοινό του, να ‘σαι σίγουρος ότι θα περάσεις καλά, πολύ καλά. Βασική αιτία γι’ αυτό είναι ο Billy Bob Thornton ο οποίος πρακτικά είναι «στουπί» και τα 91 λεπτά της ταινίας, υποδυόμενος έναν αλκοολικό ηθοποιό που παριστάνει τον Άγιο Βασίλη σε ένα εμπορικό κέντρο. Μια μαύρη κωμωδία από τον Terry Zwigoff, το Bad Santa είναι μια κατηγορία μόνο του.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas

Κακά τα ψέματα, το όνομα του Tim Burton αποτελεί εγγύηση και το The Nightmare Before Christmas δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Εδώ βέβαια να πούμε ότι οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν πρόκειται για ταινία Χριστουγέννων ή Halloween. Εμείς θα πούμε ότι όποια εποχή απ’ τις δύο κι αν τη δεις, δε θα το μετανιώσεις. Είναι ένα φιλμ που τα ’χει όλα: σκηνές που προκαλούν γέλιο, τραγούδια, ρομάντζο και βαθύτερα νοήματα. Για την ακρίβεια κάθε θεατής θα πάρει και κάτι απ’ αυτό. Ένας υπέροχος κόσμος και μία έξυπνα δοσμένη ιστορία, βασισμένη σε ένα ποίημα του Tim Burton. Τι καλύτερο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter