Οι υπονομευτές του Τσίπρα ξανακτυπούν

Οι υπονομευτές του Τσίπρα ξανακτυπούν

Όταν επισημαίναμε πριν λίγες μέρες ότι αρκετοί από τους υποστηρικτές της Έφης από την «Ομπρέλα» ήταν συστηματικά υπονομευτές του Τσίπρα, αρκετοί εξαγριώθηκαν.

Ήρθαν όμως ο Φίλης και ο Σκουρλέτης να επιβεβαιώσουν ότι ο Τσίπρας ήταν και είναι ο στόχος τους. Ο Τσίπρας φταίει για όσα έγιναν από την εκλογική ήττα και την μετατροπή του κόμματος σε κόμμα χωρίς τον αριστερισμό που επιθυμούσαν τα περισσότερα στελέχη των 53 και των «ομπρελιστών». Ο Τσίπρας φταίει και για την εκλογή Κασσελάκη. Είναι η επιτομή της συκοφαντίας ο ισχυρισμός ότι ο Τσίπρας δεν τήρησε την ουδέτερη στάση- που με ευλάβεια τήρησε- στην εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Με δύο λόγια ο Τσίπρας και ο Κασσελάκης στο στόχαστρο. Όχι τυχαία. Στο υπόβαθρο της επίθεσής τους βρίσκεται η πολιτική κατεύθυνση που υπηρετούν τόσο ο νέος όσο και ο πρώην πρόεδρος: Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ανασυγκρότησή του ώστε να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την δημιουργία μιας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Μιας Δημοκρατικής Παράταξης που πρώτος από όλους ο Αλέξης είχε θέσει ως στόχο από το 2019. Ανοίχθηκε. Έκανε τεράστιες προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση. Πάλεψε για την διεύρυνση του κόμματος. Όμως κάτι τον τράβαγε πίσω. Και αυτό το «κάτι» δεν ήταν τίποτα άλλο από τους 53 και τα στελέχη της «Ομπρέλας». Τα στελέχη που αμέσως μετά από κάποια δήλωση του Τσίπρα έβγαιναν με «δηλώσεις-καπάκι» για να υποστηρίξουν τα αντίθετα. Λες και δεν υπήρχαν κομματικά όργανα για να θέσουν τις διαφωνίες τους. Η πρακτική τους ακολουθήθηκε επανειλημμένα σπέρνοντας την σύγχυση, την διγλωσσία και δίνοντας βεβαίως ανάσες στο σύστημα Μητσοτάκη όταν ο τελευταίος ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Τροφοδοτούσαν μέσα από τον φραξιονισμό τους τον εχθρικό τύπο για λαθεμένη αντιπολίτευση από την ηγεσία του κόμματος. Πολάκης και Παππάς ήταν και είναι στο στόχαστρό τους. Όπως τότε έτσι και τώρα υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, την θέληση των κομματικών μελών, την ίδια την συνοχή και ενότητα του κόμματος.

Μετά την εκλογή προέδρου πολλαπλασιάζουν τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις τους στον Τσίπρα και τον Κασσελάκη μεταφέροντας την ατζέντα στο μιντιακό σύστημα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τον κάνουν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση οργιάζει.

Το ερώτημα είναι απλό: Θα συνεχίσουν αυτή την υπονομευτική για το κόμμα τακτική σε μια προσπάθεια να κερδίσουν πόντους στο πεδίο των εσωκομματικών συσχετισμών εν όψει του Συνεδρίου ή θα στηρίξουν -με τις όποιες ενστάσεις τους- την νέα πορεία του κόμματος; Θεωρώ ότι θα διαλέξουν τον δεύτερο δρόμο αν θέλουν να ηττηθεί ο Μητσοτάκής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter