Οι υπόνομοι της Ουάσινγκτον

Οι υπόνομοι της Ουάσινγκτον

Η δικονομικά βάσιμη αλλά πολιτικά παρακινδυνευμένη απόφαση των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον πρόεδρο Τραμπ σε δίκη είναι ένα κρεμμύδι που ξεφλουδίζεται σιγά σιγά. Ποιος θα κλάψει τελευταίος δεν έχει διαφανεί ακόμη.

Όλα θα κριθούν σε επικοινωνιακό επίπεδο, πριν η ισχυρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία μπλοκάρει την ακροαματική διαδικασία. Και ασφαλώς πριν μιλήσουν οι αληθινοί δικαστές: οι Αμερικανοί ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020. 

Ο «πρόεδρος Ζ» είναι το γνωστό πρόσωπο με το νέο όνομα. Ετσι αποκαλούσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Κερτ Φόλκερ, ο μεσολαβητής του Τραμπ για θέματα Ουκρανίας που παραιτήθηκε προ ημερών. 

«Ο πρόεδρος Ζ θα κερδίσει μία επίσκεψη στον Λευκό Οίκο αν πείσει τον Τραμπ ότι θα κάνει ανακρίσεις, ότι θα διερευνήσει σε βάθος τι έγινε το 2016» έγραψε ο Φόλκερ σε τριπλή γραπτή συνομιλία στο ίντερνετ στις 19 Ιουλίου, όπως αποκάλυψαν οι Δημοκρατικοί. Συνομιλητές του ήταν ο Γκόρντον Σόντλαντ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ (Ρεπουμπλικάνος πάμπλουτος ξενοδόχος και χρηματοδότης του προέδρου) και ο διπλωμάτης καριέρας Μπιλ Τέιλορ που υπηρετεί στην αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο. Στο τέλος του καλοκαιριού ο Τραμπ πάγωσε προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. 

«Είναι τρέλα να μη δώσουμε τη βοήθεια για να βοηθήσει ο Ζ σε μια πολιτική εκστρατεία!» έγραψε απελπισμένος ο Τέιλορ. Το «βαθύ» Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε. Ο Τραμπ, είπε, πιέζει τον πρόεδρο Ζ να βγάλει βρόμα για τις ουκρανικές μπίζνες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, του επικρατέστερου διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών. Οι υπόνομοι της Ουάσινγκτον μόλις άνοιξαν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter