ΟΗΕ για Γάζα: Καταστροφική η κατάσταση, ανάγκη για απεριόριστη είσοδο βοήθειας
«Τα παιδιά της Γάζας χρειάζονται απεγνωσμένα αυτή την υποστήριξη», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα χρειάζονται σκηνές, πλαστικά καλύμματα και καθαρό πόσιμο νερό, καθώς και καύσιμα και εξοπλισμό για την παραγωγή και διανομή νερού, καθώς και σωλήνες για την επισκευή πηγαδιών και μονάδων αφαλάτωσης, δήλωσε ο Χαμίσ Γιανγκ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Μιλώντας ενώ περίμενε με την ομάδα του κοντά στο πέρασμα Κισουφίμ, ανατολικά του Ντέιρ ελ-Μπαλάχ, ο ανώτερος συντονιστής έκτακτης ανάγκης της UNICEF πρόσθεσε: «Έχουμε 50 φορτηγά που περιμένουν άδεια να μετακινηθούν, μεταφέροντας ιατρικά και υγειονομικά είδη απαραίτητα για τη διάσωση παιδικών ζωών».
Ο Γιανγκ περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα ως «καταστροφική», λέγοντας ότι σχεδόν όλα τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και ότι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ακραίες ελλείψεις τροφίμων και στέγης.
Είπε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά χρειάζεται επειγόντως μεγάλες ποσότητες τροφίμων για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του λιμού στη βόρεια Γάζα. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε όλες τις προμήθειες για τις οποίες μιλάω», είπε.
«Τα παιδιά της Γάζας χρειάζονται απεγνωσμένα αυτή την υποστήριξη», είπε ο Γιανγκ. «Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε να φτάσουν τα εφόδια».




















