Οικογένεια Ζακ για Πορτοσάλτε: «Οι απόψεις του τον χαρακτηρίζουν» – Ζητούν παρέμβαση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΡ

Οικογένεια Ζακ για Πορτοσάλτε: «Οι απόψεις του τον χαρακτηρίζουν» – Ζητούν παρέμβαση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΡ

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απαντά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου στα ψέματα που ξεστόμισε σήμερα το πρωί από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. «Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο» επισημαίνει η οικογένεια, ζητώνας παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ.

Δια των συνηγόρων της, Άννυς Παπαρρούσου και Κλειούς Παπαντολέων, η οικογένεια επισημαίνει ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος μετέτρεψε το θύμα σε θύτη.

Παράλληλα, κατηγορούν τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αναμένει από τον Άρη Πορτοσάλτε, όπως επισημαίνεται στη δήλωση, να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα. Τέλος, σημειώνει η οικογένεια, ότι οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο, αλλά με νόημα σχολιάζει ότι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.

Διαβάστε τη δήλωση της οικογένειας Κωστόπουλου

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.

Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων»

Διαβάστε επίσης: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter