Οικολογία – Αλληλεγγύη: «Προκλητικό το ξέπλυμα του Παπαγεωργόπουλου

Οικολογία – Αλληλεγγύη: «Προκλητικό το ξέπλυμα του Παπαγεωργόπουλου

Ως σκόπιμη και προκλητική πολιτικά θεωρεί η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» την _x000D_
επιλογή της δημοτικής τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης TV 100 να παρουσιάσει συνέντευξη του _x000D_
κατάδικου τέως δημάρχου της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε εκπομπή _x000D_
της και μάλιστα σε θέμα σχετικό με τη Δικαιοσύνη.

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι το βαθύ κράτος της Θεσσαλονίκης επιδιώκει να εξαγνίσει ένα από τα πρώην φτερωτά στελέχη του, που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για συνέργεια σε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ύψους εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Και η διοίκηση Ζέρβα συμπλέει απολύτως, όπως και με την τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά του δημοτικού μηχανισμού ατόμων που υπηρέτησαν τις πιο μαύρες περιόδους που γνώρισε η πόλη σε κεντρικό Δήμο και Νομαρχία. Τίποτε δεν είναι τόσα χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο», συμπλήρωσε.

Η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» ζητάει να αποσυρθεί η συμμετοχή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου από την εκπομπή και «να τεθεί η παρουσία του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πόλης. Είναι εξοργιστικό, σε μια περίοδο ιδιαίτερης κοινωνικής πίεσης και αποκλεισμού λόγω της επιδημίας, κάποιοι να προσπαθούν να «ξεπλύνουν» στην κοινωνική συνείδηση και με τα χρήματα των δημοτών έναν καταδικασμένο σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό οικονομικό εγκληματία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Ο τέως δήμαρχος έχει αποφυλακιστεί υπό όρο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών λόγω αναπηρίας άνω του 67% και έκτιση του 1/5 της ποινής του, σύμφωνα με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» (Ν.4322/2015). Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για κατ’ εξακολούθηση άμεση συνέργεια δια παραλείψεως στη διακεκριμένη κακουργηματική υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος στην υπηρεσία (άρθρο 375.2β του Ποινικού Κώδικα) με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (Ν.1608/1950). Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Έτσι, αποφυλακίστηκε μόλις εξέτισε 2,5 έτη στη φυλακή Διαβατών.

Η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» καλεί τους πάντες να τοποθετηθούν για το πώς επιθυμούν τη Δημοτική τηλεόραση και το ραδιόφωνο ώστε να μην αφήνεται έρμαιο στα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. «Γιατί οφείλουμε, κόντρα στη νεκρανάσταση της «Ώρας του Δημάρχου», να καταστούν τα δημοτικά ΜΜΕ πυλώνας της συνεργασίας των πολιτών, της στήριξης των αλληλέγγυων εγχειρημάτων και της δημοκρατίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter