Οικονομία, μεταναστευτικό και Brexit στην ατζέντα του αυριανού τετ α τετ Τσίπρα – Τουσκ

Οικονομία, μεταναστευτικό και Brexit στην ατζέντα του αυριανού τετ α τετ Τσίπρα – Τουσκ

Τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ότι αφορά κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και την προετοιμασία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου για το Brexit, θα συζητήσουν στην συνάντηση που θα έχουν το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, τον Μάρτιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ, θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Ο Ντ. Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για υποστήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου, την ανάγκη να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρώτα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 10.45 π.μ., ενώ στις 11:45 θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Τουσκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter