Οικονομική ασφυξία στα ιδιωτικά ιατρεία

Οικονομική ασφυξία στα ιδιωτικά ιατρεία

Σε αναμονή της ανακοίνωσης από το υπουργείο Οικονομικών των νέων ΚΑΔ που θα ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης και με τους λογιστές ήδη να πανηγυρίζουν ότι αποφασίστηκε η ένταξη τους, οι γιατροί καταχεριάζουν την Κυβέρνηση γιατί δεν έχει ήδη συμπεριλάβει τα ιδιωτικά ιατρεία στα οικονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), η κυβερνητική παράλειψη οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα ιδιωτικά ιατρεία.

«Η αδυναμία προμήθειας των απαραίτητων ειδών για την προστασία τους και το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα οδηγήσουν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς στην αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων τους, υπογραμμίζει σχετικά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Μάλιστα ο ΠΙΣ καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία των ιδίων και των εργαζομένων τους, όπως και των ασθενών τους από την επιδημία του κορονοϊού.

Καθίσταται προφανές ότι μία τέτοια αναστολή λειτουργίας θα έφερνε μεγάλα προβλήματα, καθότι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κορονοϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter