Οικονομική και κοινωνική χρεωκοπία

Οικονομική και κοινωνική χρεωκοπία

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαίρεται για την πολιτική της στην οικονομία, η κοινωνία όμως διαφορετικά ζει τη πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει βασικά τους εργαζόμενους μεταξύ 45 και 64 ετών, με την ανεργία να μην έχει δείξει ακόμη τα δόντια της καθώς κρύβεται κάτω από το χαλί των αναστολών εργασίας και των ρητρών μη απολύσεων.

Αυτό όμως που πραγματικά ρίχνει κατακόρυφα το επίπεδο ζωής της ελληνικής κοινωνίας είναι η οριζόντια υποτίμηση των μισθών για όσους εντάχτηκαν στην αναστολή εργασίας οι οποίοι μόνο τον Δεκέμβριο ανέρχονται σε πάνω από 640 χιλιάδες.

Το 2021 δεν ήρθε με τους καλύτερους οιωνούς για το μέλλον της οικονομίας. Θα λέγαμε ακριβώς το αντίθετο. Η πανδημία καλά κρατεί και με τους ρυθμούς των εμβολιασμών πολλοί εκτιμούν ότι για να φτάσουμε στο επίπεδο ανοσίας της αγέλης για το ελληνικό πληθυσμό θα πλησιάσουμε το τέλος του έτους. Με αργούς ρυθμούς εμβολιάζεται και ο πληθυσμός των υπόλοιπων κρατών της Ευρώπης καθώς και των ΗΠΑ.

Οι επιπτώσεις αυτής της καθυστέρησης θα πέσουν πάνω στον ελληνικό τουρισμό, την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Οι τροφοδότριες χώρες του ελληνικού τουρισμού βρίσκονται σε αυστηρά lockdown με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες τους.

Επίσης η εστίαση είναι κλειστή εδώ και μήνες με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων του κλάδου να μην ξανανοίξει αν δεν υπάρχει γενναία κρατική βοήθεια, κάτι που φαίνεται να είναι στις προθέσεις των «σοφών» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η καταβαράθρωση των οικογενειακών εισοδημάτων δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία την οποία η υγειονομική κρίση την κτύπησε μόλις είχε εξέλθει από μια δεκαετία μνημονίων και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε ελάχιστους μήνες διακυβέρνησης να επιστρέφει την οικονομία στην ύφεση.

Οι επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι απόλυτα ξεκάθαρες. Επιθυμεί φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας στους ελάχιστους εκλεκτούς.

Δυστυχώς όμως για τον πρωθυπουργό και την παρέα του ακόμη και οι δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι παραγγέλνουν δείχνουν στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Κάτι που πολύ γρήγορα θα τους πνίξει ότι κατασταλτικά μέτρα και αν σκαρφιστούν για να εμποδίσουν την οικονομική και κοινωνική χρεωκοπία που μας επιφυλάσσουν. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter