Οικονομική Εισαγγελία: Δίωξη κατά 8 στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σύμβαση συντήρησης τρένων

Οικονομική Εισαγγελία: Δίωξη κατά 8 στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σύμβαση συντήρησης τρένων

Η οικονομική εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος οκτώ ατόμων για μη εκτέλεση στο σύνολο της σύμβασης συντήρησης τρένων αλλά και την μη είσπραξη μισθωμάτων.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξης σε βάρος 6 ατόμων για το αδίκημα της απιστίας και σε βάρος 2 προσώπων για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, της περιόδου 2017 – 2018, της εταιρίας του Δημοσίου ΓΑΙΑ ΟΣΕ και των εταιριών, που ανήκουν στον ιταλικό όμιλο FSI ΤΡΑΙΝΟΣΕ (νυν Hellenic Train) και Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.

Για την επίμαχη σύμβαση, η δίωξη στρέφεται κατά των τότε στελεχών και των τριών εμπλεκόμενων εταιριών. Να σημειωθεί ότι το επίμαχο διάστημα δεν είχε μεταβιβαστεί στον ιταλικό όμιλο η ΕΕΣΤΥ.

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας, αφορά ζημιά που προσδιορίζεται σε ποσό 2,5 εκατ. ευρώ από την μη είσπραξη εκ μέρους της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και για λογαριασμό του δημοσίου, μισθωμάτων τροχαίου υλικού και ακινήτων, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω συνεχών παρατάσεων σχετικών συμβάσεων.

Για αυτήν την κατηγορία καλούνται να λογοδοτήσουν στελέχη των δύο εμπλεκόμενων εταιριών. Στο σύνολο των οκτώ κατηγορουμένων, οι έξι διώκονται για απιστία ενώ οι δύο για ηθική αυτουργία σε απιστία.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: 63 μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από μακαρόνια με κιμά – «Κάθε 5 λεπτά μαθαίναμε για ένα κρούσμα»

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Ανησυχία για τον παρβοϊό – Κι άλλο κρούσμα σε παιδί

Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα και άλλες 14 χώρες της ΕΕ ζητούν συμφωνία α λα Ρουάντα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter