Οικονόμου: Ανοικτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Οικονόμου: Ανοικτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εκπαιδευτικοί και οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι θα εκτιμώνται τα δεδομένα που θα προκύπτουν.

Αντίθετα ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τους υγειονομικούς για τους οποίους η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου». Συνεχίζοντας ανέφερε: “Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο -ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά-, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του Ε.Σ.Υ. ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει. Η Κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει ολόκληρη την κοινωνία. Εμβολιασμένους συμπολίτες μας και μη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter