Οικονόμου για δολοφονία Άλκη: Εάν κάποιος διέφυγε στο εξωτερικό, θα αναζητηθεί μέσω Interpol

Οικονόμου για δολοφονία Άλκη: Εάν κάποιος διέφυγε στο εξωτερικό, θα αναζητηθεί μέσω Interpol

Στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΕΠΤΑ».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο  ρεπορτάζ του thestival.gr, για την διαφυγή στην Αλβανία, 20χρονου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

“Το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, η ανάκριση διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ και δεν επιτρέπεται ως προς την πορεία της ανάκρισης. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα, προέβη αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη και συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη”, δήλωσε.

“Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη” τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο, εάν αυτό σημαίνει ότι θα αναζητηθεί μέσω της Ιnterpol, στην περίπτωση που έχει διαφύγει, απάντησε: “Σαφώς, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Σκάι διέψευδαν τις πληροφορίες ότι 20χρονος αλλοδαπός διέφυγε στην Αλβανία ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter