Οικονόμου για πρόταση μομφής: Κίνηση εντυπωσιασμού

Οικονόμου για πρόταση μομφής: Κίνηση εντυπωσιασμού
Παγιδευμένη η κυβέρνηση μετά τις συνεχείς αποτυχίες με αποκορύφωμα τόσο την πανδημία όσο και το χάος που προκάλεσε στην πρόσφατη κακοκαιρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να υποβαθμίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:
«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα.
Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.  Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

 

Η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσου Ηλιόπουλου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

 

«Η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να κοροϊδεύει ακόμα και σήμερα τους ταλαιπωρημένους πολίτες από τη χιονόπτωση και τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα επί ένα τριήμερο, όπως πιστεύει ότι κάνει με τις χιλιάδες οικογένειες που χάνουν καθημερινά τα αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω των εγκληματικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη.

Η υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου φάνηκε όταν ο κ. Οικονόμου έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί αν η Κατεχάκη βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και έφτασε να κατηγορεί τους μετεωρολόγους για το κυβερνητικό φιάσκο.

Καταλαβαίνουμε ότι χαλάσαμε ένα ακόμα τριήμερο του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να έχει τόσα νεύρα καίγοντας τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρει ευκαιρία να γιορτάσει τον έναν χρόνο από τη συμμετοχή του στο κορονοπάρτι της Ικαρίας κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Υ.Γ. Κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας είναι αυτονόητο ότι θα περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Γεραπετρίτη για τις εξαρτήσεις του ιδίου, αλλά και του πρωθυπουργού του με τον υπόδικο Φουρθιώτη.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter