Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης μίλησε «ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» για την Novartis

Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης μίλησε «ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» για την Novartis
Σε μία πρωτοφανή παραδοχή προχώρησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Βουλής για τη «σκευωρία» της Novartis, όπου μεταξύ άλλων κατηγόρησε τους διωκόμενους δημοσιογράφους ως «συμμορία», καθώς όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, στο ζήτημα αυτό μίλησε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και όχι ως πρωθυπουργός.

Έκπληξη προκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας η παραδοχή του Γιάννη Οικονόμου για την εμφάνιση του πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «στο συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» και όχι ως πρωθυπουργός, ως οφείλει σε μία από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του μετακινήθηκε από την προηγούμενη παραδοχή του πως «υπάρχει σκάνδαλο Novartis» τονίζοντας πως πρόκειται για την «αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis», με αναφορά μόνο στα πρόσωπα της παράταξής του που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και ακολούθως οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη».

Σημειώνεται πως στο σημείο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε χωρίς να τους κατονομάσει και στους διωκόμενους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, δηλώνοντας πως «αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία», ομολογώντας σχεδόν την μεθόδευση στοχοποίησής τους.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γ. Οικονόμου ερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε και στα πρόσωπα του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και των υπολοίπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι στον Νίκο Ανδρουλάκη, προχωρώντας ωστόσο σε μία προβληματική παραδοχή.

«Ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για τα στελέχη της παράταξής μας που στοχοποιήθηκαν από αυτή την πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά μεθόδευση της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα. Προφανώς το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους των οποίων η υπόθεση από τη συγκεκριμένη μεθόδευση έχει αρχειοθετηθεί. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός στην πολιτική διάσταση του συγκεκριμένου θέματος δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Είναι ζήτημα του κυρίου Ανδρουλάκη πως θα χειριστεί απέναντι στον κύριο Τσίπρα το ζήτημα των στελεχών του δικού του κόμματος» δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, αποκαλύπτοντας τον κομματικό χαρακτήρα που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ως πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή.

Παράλληλα, ο Γ. Οικονόμου δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για σχέσεις ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή, Μένιο Φουρθιώτη, αφήνοντας προφανώς την κυβερνητική «γραμμή κάλυψης» στον Άδωνι Γεωργιάδη, που νωρίτερα δήλωνε πως τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να μιλάνε «με όποιον θέλουν».

Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση επιχείρησε να διαφύγει από την δεινή θέση που έχει βρεθεί σε μία σειρά μετώπων παρά την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική της ομάδας επιχειρεί η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει παρατάσεις εν είδει «μέτρων υποστήριξης» της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε παράταση 15 ημερών για το πρόγραμμα εξοικονομώ (λήγει στις  15 Φεβρουαρίου), δηλώσεις μεταβίβασης και γονικής παροχής έως τις 31/03 με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, παράταση προθεσμίας των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις για την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ, παράταση έως τις 31/03 στην δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβίβασης ακινήτου μέσω μηχανικού χωρίς Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, καθώς και παράταση έως τις 15/02 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Αναφορικά με την καταστροφική διαχείρισης της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στην επιχείρηση υποβάθμισης των φαινομένων, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης «χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», ενώ για την επερχόμενη κακοκαιρία υποστήριξε πως γίνονται προεργασίες προετοιμασίας. Ωστόσο, δείχνοντας την εταιρεία της Αττικής Οδού για το πως θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους εγκλωβισμένους, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία θα προβεί σε ανακοινώσεις. Σαφή απάντηση για το πότε θα αποζημιωθούν οι πολίτες δεν δόθηκε.

Για την πανδημία, έκανε λόγο για «τάσεις σταθεροποίησης με σημαντική μείωση κρουσμάτων», παραδεχόμενος την πίεση του ΕΣΥ, προαναγγέλλοντας επιπλέον χαλάρωση μέτρων τις επόμενες ημέρες, όπως την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και άλλους χώρους αθλητικής δραστηριότητας. Για τους δε υγειονομικούς, απέρριψε εκ νέου την περίπτωση επαναφοράς των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασίας τους με αυστηρό τέστινγκ, ενώ για όσους έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου σημείωσε πως αρκεί για να εργάζονται στα νοσοκομεία, παρότι οι υπόλοιποι πολίτες χάνουν τα προνόμια εμβολιασμένου μετά την πάροδο επταμήνου.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter