Οικονόμου: «Θα πάμε σε δυο Εξεταστικές»

Οικονόμου: «Θα πάμε σε δυο Εξεταστικές»

Τις προθέσεις της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχέση με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τις λίστες Πέτσα και τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρία του ιδιοκτήτη της OpinionPoll. Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου «άδειασε» τον υπουργό Μεταφορών, τονίζοντας ότι «δεν σκεφτόμαστε να βάλουμε διόδια στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Οικονόμου απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Παρά τις σαφείς αναφορές του πρωθυπουργού τη Δευτέρα στη Βουλή για το Documento και τη VoxPopο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μας πει τι άλλο θέλει να εξεταστεί».

«Θέλει να εξεταστεί και κάποια άλλη εταιρεία (πλην της OpinionPoll)Aς εξεταστεί και κάποια άλλη εταιρεία… Θέλει να εξεταστεί και κάποια άλλη υπόθεση από το παρελθόν; Βεβαίως. Να μας πει ποια υπόθεση» είπε ο κ. Τσίπρας τη στιγμή που τα εν λόγω ζητήματα έχουν ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε στην Ολομέλεια πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με δημοσκόπηση της VoxPop.

«Δύο Εξεταστικές»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η συμπολίτευση επιθυμεί να διερευνηθούν τα θέματα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών δημοσκοπήσεων από το 2015 και έπειτα. «Ο πιο λογικός τρόπος είναι συμφωνήσουμε σε μία κοινή πρόταση και να τη φέρουμε ενώπιον του Κοινοβουλίου για να συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή» είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για «περίεργες συμπτώσεις», φωτογραφίζοντας το Documento και τη VoxPop. «Προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν από το τελικό (εκλογικό) αποτέλεσμα, εταιρίες που συνδέονταν με στενούς συνεργάτες του (Αλ. Τσίπρα) και προβολή αυτών των δημοσκοπήσεων σε συγκεκριμένα Μέσα, τα οποία αποτελούσαν τον δημοσιογραφικό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να προσπαθεί να δραπετεύσει, η Κ.Ο. της ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρότασης και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα πάμε σε δύο Εξεταστικές».

«Άδειασμα» σε Καραμανλή

Όσον αφορά στο θέμα περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας που έθεσε ο υπουργός Μεταφορών, ο κ. Οικονόμου απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως «δεν σκεφτόμαστε να βάλουμε διόδια στο κέντρο της Αθήνας». Επ΄ αυτού, επισήμανε την επαναφορά του δακτυλίου, σχολιάζοντας πως «τα μέτρα αυτά συμβάλλουν τόσο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα».

Παρέθεσε δε ποιοι θα εξαιρούνται από τον δακτύλιο:

1. Οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

2. Όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν».

Σε σχέση με την παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας. Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων, αλλά και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter