ΟΙΥΕ κατά Black Friday: Μια εβδομάδα εργασίας «πατέντα» των μεγάλων πολυκαταστημάτων

ΟΙΥΕ κατά Black Friday: Μια εβδομάδα εργασίας «πατέντα» των μεγάλων πολυκαταστημάτων

«Η διαφημιστική φρενίτιδα και η «πλύση εγκεφάλου» που δέχονται τις τελευταίες μέρες οι καταναλωτές για την «ΒlackFriday» όχι μόνο έχει ξεφύγει από κάθε όριο αισθητικής, αλλά έχει και σοβαρές αρνητικές συνέπειες για εργαζόμενους και καταναλωτές», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με αφορμή το εμπορικό αυτό γεγονός που ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατογια αρκετά καταστήματα και μεγάλες αλυσίδες. 

Ο ΟΙΥΕ τονίζει ότι «μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την καθιέρωση του θεσμού της «Λευκής Νύχτας» από διάφορους Δήμους της χώρας, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και οι πολυεθνικές επανέρχονται και αυτή τη χρονιά για να εκμεταλλευτούν τη χειμαζόμενη αγορά του Εμπορίου με την «Black Friday».

Υπογραμμίζει ότι «η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές (κυρίως χαμηλής αγοραστικής δύναμης) με τις δήθεν ”απίθανες προσφορές”». Παράλληλα στηλιτεύει το γεγονός ότι φέτος η Black Friday στη χώρα μας έχει διάρκεια μιας ολόκληρης εβδομάδας(!), χαρακτηρίζοντάς την ως «μια «πατέντα» των μεγάλων πολυκαταστημάτων για την άλωση του συνολικά μειωμένου τζίρου της αγοράς».

Καταλήγοντας η ΟΙΥΕ, σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων τύπου Black Friday που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι.

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπάρξει ισορροπημένη, ορθολογική και δίκαιη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από την πλήρη επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter