Οκτώ νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Οκτώ νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μανάους της βόρειας Βραζιλίας, εξαιτίας κατολισθήσεων που οφείλονται σε σφοδρές βροχοπτώσεις σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Βραζιλίας, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια θαμμένων σπιτιών.

«Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί και ανασύρθηκαν οκτώ πτώματα, τεσσάρων ενηλίκων και τεσσάρων παιδιών. Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Πολιτείας Αμαζόνας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μανάους.

«Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να αγνοούνται άνθρωποι, γι’ αυτό συνεχίζουμε τις έρευνες, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κανένας» κάτω από τα ερείπια, δήλωσε από πλευράς του σε δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Ορλέιλσο Χιμένες Μουνίζ, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Πολιτείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάστηκε να απομακρυνθούν 74 κάτοικοι της περιοχής από τις εστίες τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις σκότωσαν τουλάχιστον 65 ανθρώπους σε μια παράκτια περιοχή της Πολιτείας του Σάο Πάολο.

Πηγή: BBC, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter