Οκτώ πρόσφυγες διασώθηκαν βόρεια της Σάμου

Οκτώ πρόσφυγες διασώθηκαν βόρεια της Σάμου

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον ιστότοπο Stonisi.gr οι αρχές ενημερώθηκαν από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για εντοπισμό σκάφους με ικανό αριθμό προσφύγων και μεταναστών επιβαινόντων, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο σημείο μετέβησαν άμεσα ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-Ε.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος εντόπισε αρχικά, πνευστή λέμβο με πέντε επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξε καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με δήλωσή τους, στη λέμβο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, το ιταλικό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ακόμη ανθρώπους από τη θαλάσσια περιοχή «Τσαμπού Βουρλιωτών» ενώ, ένας άνδρας ακόμη, εντοπίστηκε κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στην ξηρά από το προαναφερόμενο περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις βόρειες ακτές και συγκεκριμένα έμπροσθεν της παραλίας «Τσαμπού Βουρλιωτών».

Οι συνολικά οκτώ αλλοδαποί (όλοι άνδρες), μεταφέρθηκαν στο Βαθύ Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στη λέμβο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Πηγή: Stonisi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter