Οκτώ απλά βήματα για να αυξήσετε την αντοχή σας στο τρέξιμο

Οκτώ απλά βήματα για να αυξήσετε την αντοχή σας στο τρέξιμο

Η βελτίωση της αντοχής στο τρέξιμο δεν είναι κάτι που έρχεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται μεθοδικότητα, προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς, οι οποίοι θα κάνουν τη ζωή σας ακόμα πιο δύσκολη.

Παρακάτω ακολουθούν οκτώ βήματα που θα αυξήσουν σταδιακά την αντοχή σας:

1. Να τρέχετε με αργό και σταθερό ρυθμό

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τα όριά σας και να ρυθμίζετε τον ρυθμό του τρεξίματός σας για να μην τρέχετε άσκοπα. Καλό θα είναι να νιώθετε άνετα και να μπορείτε να μιλάτε με τον διπλανό σας χωρίς προβλήματα.

2. Αυξήστε σταδιακά τις αποστάσεις που τρέχετε

Δεν είναι απαραίτητο να υπερβαίνετε τις δυνάμεις σας από νωρίς. Προσπαθήστε να υπάρχει μία γεωμετρική πρόοδος στις αποστάσεις που τρέχετε, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς από υπερκόπωση.

3. Τρέξτε μία μεγάλη απόσταση ανά εβδομάδα

Καλό θα ήταν μία μέρα μέσα στην εβδομάδα (προτιμήστε το Σάββατο ή την Κυριακή για να είστε πιο χαλαροί) να τρέξετε μία μεγάλη απόσταση. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε. Να έχετε ένα σταθερό ρυθμό.

4. Κάντε μικρά διαλείμματα περπατώντας

Δεν πρέπει να τρέχετε σε φουλ ρυθμούς συνέχεια. Οταν βλέπετε ότι ξεπερνάτε τα όριά σας, κάντε ένα διάλειμμα με τρέξιμο. Θα ξεκουραστούν οι μύες σας, χωρίς να υπάρχει ολική χαλαρότητα του οργανισμού σας.

5. Μην αφήνετε άδειες τις μπαταρίες σας

Οταν τρέχετε για πολύ ώρα, καλό θα ήταν να μην αφήνετε τον οργανισμό σας χωρίς υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες. Για να διατηρήσετε τα επίπεδα της ενέργειά σας σε ικανοποιητικά επίπεδα, δοκιμάστε να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας περίπου μισή ώρα αφού έχετε ξεκινήσει το τρέξιμο.

6. Σπάστε την απόσταση για να σας φαίνετε μικρότερη

Επειδή όλα είναι στο μυαλό, προσπαθήστε να σπάσετε τις αποστάσεις για να φαίνονται μικρότερες (π.χ. αν έχετε προγραμματίσει να τρέξετε 2 χιλιόμετρα, πείτε ότι τρέχετε 4×500). Δοκιμάστε και διαλειμματική προπόνηση.

7. Μην τρέχετε να απομονωμένα μέρη

Οταν θέλετε να τρέξετε, καλό θα ήταν να επιλέγετε μέρη που είναι σχετικά κοντά στο σπίτι σας, ώστε αν συμβεί κάτι να μην ταλαιπωρηθείτε όταν θα θέλετε να πάτε να ξεκουραστείτε.

8. Να έχετε υπομονή

Για να χτίσετε την αντοχή σας χρειάζεται υπομονή. Ο λαός λέει ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ενώ η μαραθωνοδρόμος από τη Νορβηγία Γκρέτε Βάιτζ έλεγε: «Πήγαινε μπροστά, αλλά να έχεις υπομονή).

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter