Όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν

Όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν

Ζούμε σε ένα κράτος που επιβάλλει τη μάσκα στους εργαζόμενους, για παράδειγμα σε εστιατόρια, καφετέριες, σουπερμάρκετ κ.α., ακόμη και στο κοινοβούλιο, αλλά έχει ορίσει ως προαιρετική τη χρήση της στις εκκλησίες. 

Προφανώς το κάνει όχι διότι πιστεύει ότι η παρουσία του Θείου προστατεύει από τον ιό, αλλά επειδή φοβάται την ιερή οργή στην κάλπη. Με τον τρόπο αυτό πέρα από το αρνητικό μήνυμα που στέλνει στην υπόλοιπη κοινωνία (ότι το μέτρο είναι ελαστικό τόσο όσο οι εξαιρέσεις του) προσβάλλει πολιτικοποιώντας και το θρησκευτικό συναίσθημα όσων πολιτών και πιστών διαθέτουν ενσυναίσθηση.

Το ακόμη πιο οξύμωρο είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αυτοπλασαρίστηκε ως ούλτρα εκσυγχρονιστής, φιλελεύθερος και οπαδός μιας αξιοκρατίας βγαλμένης από τα ακριβότερα κολέγια της αλλοδαπής. Αν μη τι άλλο, θα περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο όπως αυτός να σταθμίζει επαρκώς τα επιστημονικά δεδομένα και να μην υποκύπτει στις σειρήνες του λαϊκισμού και του μικροκομματικού οφέλους σε βάρος μάλιστα της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Προφανώς και όχι. Ο υπουργός του και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία (τι βαρύγδουπος τίτλος) μετέβη σε νυχτερινό κέντρο αφήνοντας στο τραπεζάκι του πλάι σε αλκοόλ και παγάκια μια εικόνα της Παναγίας! Δείχνοντας προφανώς και αυτός ότι ο ίδιος προστατεύει το κοινωνικό σύνολο όσο το τελευταίο «προστατεύει» εκείνον στέλνοντάς τον στη Βουλή όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές. Πρόκειται προφανώς για μια «παράδοση» βγαλμένη από τις χειρότερες μέρες του ελληνικού κράτους. Μια «παράδοση» που έπαιξε τον ρόλο της στη χρεοκοπία της χώρας και δυστυχώς πάρα τα παχιά λόγια δεν την έχουμε αφήσει πίσω μας. Και ευθύνες για τη διαιώνισή της έχουν και όσοι σιωπούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter