Όλα για την καρέκλα: Όταν για τον Μητσοτάκη στο Μάτι δεν έφταιγε ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε η άναρχη δόμηση!

Όλα για την καρέκλα: Όταν για τον Μητσοτάκη στο Μάτι δεν έφταιγε ούτε η κλιματική αλλαγή ούτε η άναρχη δόμηση!

Κυβιστήσεις επί κυβιστήσεων και συνεχείς πιρουέτες…

Για χρόνια, όταν έκαναν τον «δεξιό ανένδοτο» με το αίτημα εκλογών μάς είχαν μάθει σε μια κυνική γλώσσα. Υπόσχονταν απολύσεις, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Είχαν ένα κυνικό ρεαλισμό, θα μπορούσες να πεις.

Πλησιάζοντας προς εκλογές ανέβασαν ταχύτητες διολισθήσεων και ψεμάτων με στόχο τις ψήφους.

Έτσι έγινε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου δεν δίστασαν να διχάσουν, να προσεταιριστούν ό,τι πιο ακροδεξιό και ό,τι πατριδοκάπηλο λάβαρο κυκλοφορούσε για να πετύχουν το στόχο τους: την καρέκλα της εξουσίας προς όφελος των ολίγων. 

Το ίδιο έγινε με την τραγωδία στο Μάτι. 

Αντί να δουν την πραγματικότητα και τις ευθύνες όπου υπήρχαν (και διαχρονικές μπορούσες να τις πεις) καπηλεύτηκαν τους νεκρούς απλά και μόνο με στόχο την εξουσία.

Τότε λοιπόν έγραφαν σε ανακοίνωσή τους, όπως ακριβώς τη διαβάζουμε στο επίσημο ιστότοπο της ΝΔ:

«To πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς:

(…)

3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.

4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν

Δηλαδή: Η άναρχη δόμηση και η κλιματική αλλαγή ήταν προπαγάνδα και δεν ήταν τα κύρια αίτια της τραγωδίας…

Δείτε λοιπόν την κωλοτούμπα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ έλεγε χθες βράδυ:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού.

(…)

Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες.»

Πιστεύεις είτε το ένα είτε το άλλο! Και τα δύο ταυτόχρονα δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα…

Ίσως η ΝΔ στηρίζεται στα δικά της Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να διαδίδει ό,τι ανόητο και παράλογο θέλει να διαδώσει ώστε να προκαλέσει σύγχυση… και πλέον για να κρατήσει με νύχια και με δόντια την δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Όπως εκείνο που έλεγε πως η μη αιτιολογημένη απόλυση βοηθά τον εργαζόμενο…

Μόνον που το να πουλάς τρέλα, ίσως είναι καλό για το θέατρο.

Στην πολιτική δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ… γιατί στην καλύτερη περίπτωση σε παίρνουν στο ψιλό!

Διαβάστε επίσης: Ο Κυριάκος στον ΟΗΕ κατάλαβε ότι στο Μάτι δεν ήταν μια απλή πυρκαγιά και ανακάλυψε την κλιματική αλλαγή (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter