Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο δρομέας για το αθλητικό μασάζ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο δρομέας για το αθλητικό μασάζ

Tα οφέλη του αθλητικού μασάζ είναι αρκετά: Μεγαλύτερη ευελιξία, μειωμένοι κίνδυνοι τραυματισμού, καλύτερο κυκλοφορικό σύστημα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε προτού κλείσετε ραντεβού για ένα τέτοιο μασάζ τα οποία μοιράζονται μαζί σας οι ειδικοί μέσω της ιστοσελίδας runnersworld.com.

Κατανοήστε τους διαφορετικούς τύπους μασάζ

Ορισμένοι τύποι μπορεί να ακούγονται… εξωτικοί, ωστόσο ελάχιστα συμβάλουν στην βελτίωση των επιδόσεων του αθλητή. Για παράδειγμα το σουηδικό μασάζ, στο μόνο που βοηθά είναι η ενυδάτωση του δέρματος.

Ενώ το μασάζ με ζεστά πετρώματα δεν βοηθά καθόλου τους σφιγμένους μύες, σύμφωνα με την Leslie Goldblatt Denunzio, θεραπεύτρια αθλητών που ασχολούνται με τον Μαραθώνιο.

Το μυοχαλαρωτικό μασάζ αντίθετα, αποτελεί μια καλή επιλογή για τους δρομείς και όχι μόνο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Anna Gammal, η οποία ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο εδώ και χρόνια ενώ είχε αναλάβει αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του 2004 και του 2012.

Όχι πριν από τον αγώνα

Θα πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας εβδομάδες πριν τον αγώνα ή αλλιώς θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη ημέρα του αθλητικού γεγονότος. Ακόμη και οι έμπειροι στο αθλητικό μασάζ, ενδεχομένως να υποβάλλουν το σώμα τους σε αχρείαστη κούραση αν κλείσουν ένα ραντεβού λίγο πριν από τον αγώνα, σύμφωνα με την Denunzio.

Σαν αποκατάσταση

Τα δωρεάν μασάζ που προσφέρονται συχνά στους δρομείς λίγο μετά την γραμμή τερματισμού, είναι συχνά ένας αποτελεσματικός τρόπος για την χαλάρωση του νευρικού συστήματος, επιτρέποντας στο σώμα να αρχίσει νωρίτερα την διαδικασία αποκατάστασης, όπως τονίζει η Rosemarie Rotenberger, ορθοπεδικός και θεραπεύτρια μασάζ στο Mertztown της Πενσυλβανία.

Πηγαίνετε για μασάζ ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση σκληραίνει τους μύες και κάνει το μασάζ μια δυσάρεστη διαδικασία για πολλούς. Οσο για αυτούς που υποστηρίζουν πως χρειάζεστε αρκετά υγρά μετά το πέρας του ραντεβού, αποτελεί μύθο καθώς το μασάζ δεν συμβάλει στην αποβολή του γαλακτικού οξέως από τον οργανισμό παρά τα όσα ακούγονται.

Ελαφρύ γεύμα πριν το μασάζ

Το πλούσιο γεύμα είναι επιτρεπτό μόνο έπειτα από ένα ραντεβού με τον ειδικό για μασάζ. Το μασάζ συχνά επιβραδύνει την λειτουργία της πέψης και αυτό σημαίνει πως τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα αν έχετε επιβαρύνει το στομάχι λίγες ώρες πριν από το ραντεβού σας.

Το μασάζ δεν είναι διασκέδαση

Να είστε προετοιμασμένοι για έντονες κινήσεις και φυσική αλληλεπίδραση με τον θεραπευτή προκειμένου να γίνει σωστή δουλεία. Πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες ασκήσεις και στο σπίτι μόνοι σας για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ο μασέρ δεν είναι γιατρός

Αν έχετε ενοχλήσεις ή οποιοδήποτε θέμα τραυματισμού καλό θα είναι να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό. Αν οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει τρεις ημέρες μετά το μασάζ πάει να πει πως το πρόβλημά σας απαιτεί την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό και στην συνέχεια η διάγνωση θα βοηθήσει τον θεραπευτή σας ώστε να εφαρμόσει την σωστή τεχνική αποκατάστασης.

Οι ενοχλήσεις είναι φυσιολογικές

Όταν τελειώσετε με το ραντεβού οι γάμπες σας μπορεί να είναι αρκετά σφιγμένες, ωστόσο δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει αυτό. Συνήθως οι ενοχλήσεις βοηθούν να εντοπίσετε τα σημεία του σώματος που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Όχι στην προπόνηση μετά το μασάζ

Αφήστε το σώμα σας να επεξεργαστεί αυτό που μόλις συνέβη και μην το επιβαρύνετε με καμία άσκηση. Η προπόνηση μπορεί να περιμένει ως την επόμενη ημέρα.

Ενσωματώστε το μασάζ στο πρόγραμμα προετοιμασίας

OΙ περισσότεροι αθλητές επικεντρώνονται στην προπόνηση αλλά δεν αφιερώνουν χρόνο στο μασάζ που θα βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε το μασάζ ακόμη και για 30 λεπτά μια φορά τον μήνα. Με τον τρόπο αυτό θα προλάβετε πιθανούς τραυματισμούς και υπερκόπωση των μυών. Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια αλλά επένδυση, όπως τονίζει η Gammal.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter