Όλα παν καλά με… Μητσοτάκη

Όλα παν καλά με… Μητσοτάκη

Η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανέδειξε το πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται η κυβέρνηση και πρωτίστως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και στις τρεις ομιλίες του δεν κατάφερε να βρει κανένα ψεγάδι στη πολιτική που εφαρμόζει εδώ και δεκαεννιά μήνες η κυβέρνησή του, ενώ τα πάντα γύρω του μετατρέπονται καθημερινά σε ερείπια.

Τα ομαδικά πυρά όλων των πολιτικών αρχηγών αποδόμησαν τελείως την αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους και ανέδειξαν την προσωπική του αναξιοπιστία.

Στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας, το οποίο ήταν και το κύριο στη συνεδρίαση του Σώματος, κατέρριψαν το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αποφασίζει μετά και όχι πριν από τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ενώ αποδόμησαν την επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών καθώς ανέδειξαν ότι όλες οι προβλέψεις της έχουν πέσει πανηγυρικά έξω.

Αναδείχθηκε παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη που σε αρκετές περιπτώσεις έχασε την ψυχραιμία του, ότι η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση χωρίς η κυβέρνησή του να είναι διατεθειμένη να πάρει οποιοδήποτε σοβαρό μέτρο ενίσχυσής της ενώ υπάρχουν στα ταμεία του κράτους 32 δις. ευρώ και από τις αγορές μπορεί να τραβήξει επιπλέον 12 δις. ευρώ εκτός των όσων λάβει από το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με το α΄ τρίμηνο του 2021 να εκτιμάται ότι θα έχει διψήφιο ποσοστό ύφεσης, ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο για επιπλέον μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, πέραν δύο εξαγγελιών για τους μικρομεσαίους, καθώς υποστήριξε ότι τα πάντα βαίνουν καλώς και έχει γίνει ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

Μετά από την τελευταία εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή και την αντιπαράθεσή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ο φόβος επιχειρηματιών και εργαζομένων για την πορεία της οικονομίας σε συνάρτηση με την υγειονομική και την εθνική κρίση, καθώς όλο και περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσομοιάζει με τον κυβερνήτη του Τιτανικού που οδηγεί τη χώρα χαρούμενος και ανέμελος ανεύθυνα πάνω στο παγόβουνο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter